Monday, September 14, 2015

Life in JB: A weekend with family

Assalamualaikum.

Helo.

Again, the family came here on last weekend!

1st year I live in JB, they came here and we went to USS by staying at Mutiara Hotel and dinner at Stulang.

2nd year I live in JB, they came to take my SIL jalan-jalan Johor. we just went to JPO, dinner at Restoran ZZ yang famous dgn sup tulang. Lastly lunch at Lat's Place.

This is the 3rd year I love in JB, they came to see my place where I live after got married.

Ok kali ni dah blurr habis nak bawak diorang pegi mana. At the end, cuma pergi rumah maklong sebab abah nak jumpa kakak dia. Then grab minum petang dekat pasar Taman Universiti. Goreng pisang, keropok lekor dan cendol di petang hari bersama family. Nothing goes wrong when you're with them. For dinner, we went to Bigfood.

That's my weekend. And now I miss my Popeye. 15 days since you sail away from New Orleans. Where are you?

Good night.

Monday, September 7, 2015

Review Wedding: Henna by Umira

Helo! Assalamualaikum.

Malam ni gatal tangan nak update pasal inai. Boleh? Hihi.

Saya nikah malam, lepas maghrib, so berinai pagi-pagi Jumaat tu on the same day. Thanks to HennabyUmira sebab datang rumah saya awal pagi and berhempas pulas lukis-lukis kat tangan dan kaki kita. Hikhikhik.

Hasil kerja dia cantik, buat pun teliti tapi cekap. Alhamdulillah i like my henna. Awak boleh mintak nak simple ke nak heavy ke, nak naik sampai atas ke apa ke. Mintak aje. She'll do her job. Nak design dari instagram dia atau awak tunjuk design sendiri, terpulang. She's cool like that.

REMINDER: book awal-awal ok? kalau slot penuh, i'm sorry!













Sunday, September 6, 2015

Review Wedding: #CeritaCintaAinAfiq #1515

Assalamualaikum.

its been awhile. nak update blog, asik tertangguh. i was thinking to share with you about my wedding preparation, wedding vendors and such.

tapi penulisan saya tak cantik dan tak tersusun. tapi moga dapat membantu B2B kat luar sana.

during my time, saya pun stress, keliru nak pilih yang mana. macam mana nak decide. which color yang sesuai nak jadikan tema. nikah macam mana, sanding macam mana. semua benda jadi isu untuk stress. honestly, i was a bridezilla on my special day. seriously. everything was upside down before the groom and family arrived. after all, it went well jugak. Alhamdulillah.
A big thanks to my supermom and families and bridesmaid and photographer, too!

In a summary, kat bawah ni antara vendors yang terlibat on my wedding day/s. nanti saya try untuk buat entry khas untuk setiap satu. the good and the bad reviews.

Solemnization's:

Venue: Dewan Balora Perdana, JPN Putrajaya.
Time: 8.00 pm. - 12.00 a.m.

Catering: Nurul Izzah's catering
Dais: MNZ Creative
Nikah Outfit: Qamel Ayop
Make-Up Artist: Sentuhan Ayukirana
Shoes: Heels by My Bridal Gown
Henna: HennabyUmira
Photographer: MukhrizUdey Photography
Videographer: PrettyPeektures




Reception's:

Venue: Dewan Balora Perdana, JPN Putrajaya.
Time: 12.00 p.m. - 4.00 p.m.

Catering: Nurul Izzah's catering
Dais: MNZ Creative
Nikah Outfit: My Bridal Gown
Make-Up Artist: Sentuhan Ayukirana
Shoes: Heels by My Bridal Gown
Henna: HennabyUmira
Photographer: Ministry of Moments
Videographer: PrettyPeektures
Gamelan: MNZ Creative






just in case any urgent enquiry, just buzz me: ain_raus@yahoo.com ok?
till then, good night all!