Wednesday, January 21, 2015

100 days?

100 days away.

I am getting seriously stress about this. I don’t wanna be a bridezilla on my very special day.

Tapi persiapan cuma 50% je. Itupun kalau sampai lah. Ntah-ntah cuma 35%? Dugaan fasa bertunang ni, semua kata biasalah. Adat nak mendirikan masjid. Normal katanya. Tapi kalau tak kuat hati, macam-macam juga jadinya.

On my side, tiba-tiba kerja jadi banyak. Its ok, Ain. Alhamdulillah sebab boleh buat OT. Rezeki! Tapi kalau semua projek tiba-tiba kejar bagai nak gila? Allah. Pura-pura tenang je la mampu.

Lepas tu tertekan sebab preparation wedding pun tunggang langgang. Its my fault anyway. Asik kata kat diri sendiri lambat lagi. Tiba-tiba? Haru-biru!!!! Ambik kau! Padan muka, ok!!

Next, stress on the CCNA exams. Since orang lain dah planning nak amik by next month. And myself? Without laptop. Tah cemana nak study pun aku taktahu.

Nangis? Nope. The tears just don’t want to help me to release, at least, 1% of the loads in my head.

Takpe ain. Takpe. Yakin dengan janji Tuhan. Akan ada rezeki dating dari mana-mana. Terus yakin, Ain. Insya Allah.

The communication barrier is getting harder day by day between me and seafarer. Time takde line rindu setengah mati. Ada line? Sesaat cuma nak bagtau, he’s ok. That its. Pastu line hilang. Sesekali pulak, kalau ada line, both are busy. Then no communication or discussion at all.


Everything is different now. Tapi I believe this won’t be forever, insya Allah. 

Tuesday, January 6, 2015

10 hari vs. 115 hari.

Sayang, ingat tak masa kita mula mula kenal dulu? Pernah terfikir tak sayang cinta monyet ni akan kekal hingga ke hari ini? Siapa sangka cinta monyet yang kita main main dulu, sekarang kita berharap dan berdoa supaya ia jadi cinta sejati? Lawak kan?

Sayang, mana pernah saya sangka, nama awak yang unik tu menarik perhatian saya, yang bawak awak kepada saya. Masa tu umur saya 13. Tak pernah jumpa nama tu. konon saya berazam nak kenal dengan tuan punya nama ni suatu hari nanti. Tak lama lepas tu, kita kenal. Walaupun niat saya nak main main je, tak sangka pulak awak jatuh hati betul betul kat saya.
Terima kasih!

Dan harini, lepas hampir 13 tahun, saya cuma harap hubungan ni kekal dan semoga apa yang dirancang berjalan lancar, dipermudahkan.

10 hari berlalu. Awak dah sampai Papua ke belum? Another 115 days more to go yet we did nothing for preparation. I mean for both of us punya part. Stress? Tuhan aje yg tau. Tapi mana ada hubungan yang tak teruji sebelum sampai hari istimewa kita, kan?

Sabar. Dan saya akan tunggu awak. May God protect your journey, wherever you are.

P/s: I love you.