Wednesday, January 21, 2015

100 days?

100 days away.

I am getting seriously stress about this. I don’t wanna be a bridezilla on my very special day.

Tapi persiapan cuma 50% je. Itupun kalau sampai lah. Ntah-ntah cuma 35%? Dugaan fasa bertunang ni, semua kata biasalah. Adat nak mendirikan masjid. Normal katanya. Tapi kalau tak kuat hati, macam-macam juga jadinya.

On my side, tiba-tiba kerja jadi banyak. Its ok, Ain. Alhamdulillah sebab boleh buat OT. Rezeki! Tapi kalau semua projek tiba-tiba kejar bagai nak gila? Allah. Pura-pura tenang je la mampu.

Lepas tu tertekan sebab preparation wedding pun tunggang langgang. Its my fault anyway. Asik kata kat diri sendiri lambat lagi. Tiba-tiba? Haru-biru!!!! Ambik kau! Padan muka, ok!!

Next, stress on the CCNA exams. Since orang lain dah planning nak amik by next month. And myself? Without laptop. Tah cemana nak study pun aku taktahu.

Nangis? Nope. The tears just don’t want to help me to release, at least, 1% of the loads in my head.

Takpe ain. Takpe. Yakin dengan janji Tuhan. Akan ada rezeki dating dari mana-mana. Terus yakin, Ain. Insya Allah.

The communication barrier is getting harder day by day between me and seafarer. Time takde line rindu setengah mati. Ada line? Sesaat cuma nak bagtau, he’s ok. That its. Pastu line hilang. Sesekali pulak, kalau ada line, both are busy. Then no communication or discussion at all.


Everything is different now. Tapi I believe this won’t be forever, insya Allah. 

2 comments:

emieysandra said...

dugaan bertunang tu ain, sabar ye!
setiap hubungan ada dugaannya,ya..ia hanya berubah bentuk hehe..

goodluck dgn preparation & exam ;)

aliaamie said...

Ohmai kuatnya dugaan bertunang. I tot krisis hubungan je. Moga awk tabah, tenang. Nothing last forever so dugaan ni pon won't be forever. Goodluck !