Thursday, December 18, 2014

133 days.

I can tell you that its gonna be less than 5 months.

Insya Allah. 
Only God knows what it feels, inside.

Persediaan? Its only 30% has been done.

Actually its not done, cuma dah book. And I keep on changing the date. Tu pun, benda penting macam catering, pelamin, baju semua belum cari belum book.

1. Baju Nikah? Belum tempah
2. Baju Sanding? Belum Decide
3. Baju Bertandang? Belum Ukur
4. Pelamin? Belum Decide
5. Hantaran? Langsung! Belum beli.
6. Catering? Belum book.
7. Henna? Baru cari tapi mostly dah fully-booked.
8. Makeup? Jangan tanya!
9. Kad Jemputan? Haram jadah nya design pun belum berangan, apatah lagi map.
10. Doorgift? Kasut, Photographer Sanding. Semua pun belum.

Yang sudahnya apa, ain? Nak kahwin ke tidak?

1. Photographer Nikah - MukhrizUdey
2. Videographer Nikah+Sanding - Motion Peektures (PrettyPeektures)
3. Pre Wedding Photo+Deco - RendaPuteh
4. Photobooth - Trendy Favors

So nampak tak benda yang tak penting yang aku setelkan? *tampar diri sendiri*
Actually, tu semua setel sebab nak grab promo. :( Kalau tak aku tak gelabah ciput nak book. Hihihi.

Thanks to the vendor yang very friendly and understanding. Siap mengadu stress lagi uolls! Gila apa aku nih mengadu pada vendor? Nasib baik diorang paham setiap keluh kesah aku.

Sighhh. Stress sebab fikir mana nak petik duit. Banyak gila pakai duit untuk kahwin ni!Dah la takde bonus minggu ni. *nangis*

Lepas tu stress nak plan arrangement bagai. Kejap nikah dengan sanding lain hari. Alih alih tetiba rasa nak buat hari yang sama pulak. Tetiba jadi hari lain-lain balik. Tak tetap pendirian betul aku ni!
Next, stress hal-hal persekitaran. Tiba-tiba pulak sang pelaut punya company kelam kabut haru biru. Seems like he has no news bila baru boleh turun. Ni macam nak kene g Papua pulak, macam mana nak turun for the wedding nanti? How about the preparation? Oh God. Serius. Hati ni, dalam tidur pun susah hati.*nangis)

Actually, my parent tak kisah pun kalau nak buat simple aje, nikah kat masjid. Lepas tu reception buat ala kadar, diorang ok je. Nak nikah sanding hari lain ke, hari sama ke. Pun diorang tak kisah. Up to me macam mana aku nak. Cuma aku je yang gedik. Nak macam tu, nak macam ni. Dalam kepala otak asyik fikir, ‘insya Allah ni la my 1st and last wedding in my entire life’. Then what would you expect? Memang plan nya semua nak ikut nafsu la jadinya! Adehhh.

Lepas ni pulak nak cerita mimpi-mimpi ngeri pasal wedding ni. huihhh. Cuak beb! Kalah mimpi pasal hantu dia punya ngeri.

Okay. Ini aku merepek kerepek dan merapu kelaut sebab stress. Jangan layan. Okbye.

P/s: nak sambung siapkan drawing. hikhikhik