Thursday, April 24, 2014

Review Ain di JB: Zoo johor dan Coffee valley

Assalamualaikum.

Haaaaa. Gila babeng lama betul tak singgah blog sendiri. Update apatah lagi. Dah bersarang, berhabuk.

Izinkan saya kembali merepek dan merapu di alam maya ni?

Alright. All this while, bila saya pergi ke mana-mana mesti akan google mana tempat yang best untuk lepak, mana kedai makan yang menarik. I bet its not only happen to me, right? It happens to all of us.

Same goes when my family come here, to Johor bahru. Saya taktau nak bawak diorang pergi mana, nak makan kat mana. Nanti saya cerita dalan entry lain macam mana saya bazirkan masa keluarga when they came here for 3 days 2 nights. Ok?

So, since today is Sunday. I had a great time with my girlfriends. Macam lama je tak lepak weekend kat JB ni for past few weeks. Asyik balik kampung je kan.

Tah macam mana datang idea girlfriends nak pergi Zoo Johor. Katanya dah bosan jalan-jalan dekat dalam shopping mall. So, we went to Zoo instead! A great idea, anyway! Lagi banyak luangkan masa berkualiti bersama. Cewah!

But then, dont put same expectation with experience in Singapore Zoo. Of course it will be totally different.

HARGA MASUK CUMA RM2!
then kalau nak naik cycling boat, 2 PERSON FOR RM5!
Kalau ada anak nak naik kuda, seorang cuma RM4. Tapi sakit la kalau bawak anak 4 ke 5 orang pastu semua nak naik kuda.





Ok jugak kan sekali sekala lari dari kebiasaan? Asyik lepak kat mall je dengan kawan-kawan. Lagipun, nak naik cycling boat-or-whatever-its-name-is tu memang plan saya dengan farah dari zaman UTeM lagi. Dah dekat 2 tahun tinggalkan zaman belajar, baru dapat tunaikan. Hahahahaha!

Then, nak pergi minum-minum sambil bergosip pulak, we choose to go to Bazar Karat area. Situ kan banyak kedai cantik. Kan kan kan? Hihihi. Pernah lalu situ dan ternampak kedai Coffee Valley. Tempat ni sesuai untuk pencinta kopi. Dan pencinta kedai cantik, macam saya.


Chocbanana waffle and Mocha ice blended. The plain water is provided once you step inside and get a table.


After all, its a convenience to have a chit chat with the girlfriends.

Rasanya itu saja lah yang saya nak kongsi malam ni. Ada kerajinan yang singgah dalam diri, saya update lagi ok?


Tata titi tutu.

Selamat malam kesayangan.

Posted via DraftCraft app

No comments: