Saturday, January 26, 2013

3 bulan berlalu.

Assalamualaikum. Helo sayang sayang alam maya sekalian.
Aiceh, macam banyak je kesayangan kat dunia sini.

How are you? How's life treating you guys in 2013? Seriously, rindu rasanya nak menulis merepek syok sendiri post gambar poyo kat sini. Betul, rindu nak sembang-sembang dengan kawan dunia sini.

Tapi sejak kerja ni, badan ni bajet macam penat sangat je. Balik tu kalau tak terus mandi, landing kejap atas katil kompem terlajak terus sampai pagi. Sangat tak senonoh punya anak dara. Padahal kerja mengadap PC, pegang pen dan kertas je pun. Nak kata badan baru nak adapt dengan dunia baru, helo ain! Dah 3 bulan okay!

So that's why kalau balik kerja, kena mandi and buat apa yg patut, baru landing atas katil. Kalau ada mood, saya tengok TV kejap. Selalunya kalau weekdays jarang la lepak depan TV lama2. Lebih selesa landing atas katil, main tweet tweet sampai lena. Nak update blog, sama ada takde mood menulis ataupun takde idea nak cerita. Sighhh.

Anyway, cakap pasal 3 bulan dah kerja, good news is, saya dah entitled annual leave! Yeayyy. So tak payah nak tahan diri daripada amik cuti sebab tanak unpaid leave. Hihihi. Maklum lah, gaji tak seberapa, kalau unpaid, apa je la yang tinggal hujung bulan kan? Sekarang, dah boleh planning cuti kalau nak balik KL. gembira!

And the bad news, mungkin mereka yang tengok saya nampak badan tak naik. But the truth is, some of the seluar dah tak muat! Woiii. Apakah ini? 3 bulan kerja naik 3kg? Sangat tak masuk akal. Yang ni sedih gila! Dah la first attempt nak try online shopping, konon baju tu size nya fit to M, tapi bila dah sampai, saya try. Sangat ketat. Ohh no. Gila punya kecewa. Sebelum ni kalau nak beli baju kurung ke, kebaya ke, apa ke. Semua kena cari XS. Sekarang? You can imagine how sad am i right now.

Okay. Tu je nak cite buat masa ni. Jumpa next entry ok? Byeeeee!

P/s: gambar kat bawah ni nampak tak muka dah chubby?







Posted via DraftCraft app