Wednesday, October 31, 2012

Tuesday, October 30, 2012

singgah sebentar update entry.

hey hi helo! Assalamualaikum!

yuhuuuu. lama gila tak update blog and blogwalking. kan kan kan? since konvo haritu, sehari lepas konvo terus mula hari pertama kerja! yooo. its not easy for me dude. nope. gila kelam-kabut hidup masa tu.

okay sebab lama dah tak menulis kan, ayat pembuka pun tunggang langgang. so, actually. isnin yang lepas merupakan hari pertama saya kerja okay. setelah sekian lama entry saya asyik kata bosan dan letih jadi penganggur. akhirnyaa.

but still, i miss home. i miss mom and dad. i miss putrajaya. i miss KL. i miss everything there. its a bit hard to starts a new life. totally new life. bukan senang nak bina tapak dalam hidup. nasib baik ada ma abah yang dah terlalu banyak berkorban. beribu habis duit diorang untuk permulaan hidup saya.

all that i can say, i wish life will be better as soon as possible. Johor, please be nice to me. Dear God, help me to help my parent for a better tomorrow.

p/s:  to all bloggers. i miss you guys.

Sunday, October 21, 2012

Its my Convocation, its my day!

Let the photos tell you the story. Okay? Senyum lebar sampai ke telinga. :D
































End of the day. Thanks beloved family, thanks dear darling, thanks friends!

Posted via DraftCraft app

Wednesday, October 17, 2012

Wordless wednesday #4

New chapter in my life is about to begin. Soon darling, soon.
Wish me luck. :)



Senyum, namun ada airmata.

Posted via DraftCraft app

Sunday, October 14, 2012

Short Date with love in Johor!

Hi korang! Selamat hari ahad! Selamat berhujung minggu. Harini saya ada kat melaka. Dari hari jumaat lagi. Menumpang kat rumah kawan-kawan yang sambung master. Kononnya excited nak amik jubah esok! Wink wink! ;)

Actually semalam saya ada interview, kat Nusajaya Johor. Jauh kan? Disebabkan kereta saya tidak berada dalam good condition untuk long distance, jadi saya telah menyusahkan sang pelaut sekali lagi suruh dia yang hantar dan teman kan. Hikhikhikhik. Thanks and sorry sayang! Hambik kau. Belum 5.30 dia dah kejut suruh mandi siap-siap. Pukul 6 pagi terus gerak. Padahal interview pukul 11. Dia punya laaa taknak gerak lambat sebab takut banyak kereta. Last-last pukul 8.30 pagi dah terpacak kat depan company tuh! Terpaksa la pusing pekan Gelang Patah untuk cari breakfast and lepak-lepak kejap.





Interview nya dekat OISB Nusajaya. Untuk position apa? Biarlah rahsia. Sebab belum tentu dapat lagi kan. Tapi lama gilaaaaaaa tu interview. Sampai 2 jam. Macam-macam soalan lah yang dia tanya. Jenuh nak jawab, jenuh nak fikir. Lepas keluar dari bilik interview, berserah je la kan. Kalau ada rezeki yang jauh dari keluarga ni, terima sajalah . Interviewer tu adalah owner business ni. So harapan tu agak menipis. Sian sang pelaut tunggu lama. Dah la penat drive jejauh. Layan game kat iPakkkk je la dia.






After dah selesai semua dalam pukul 1, saya mintak la dia bawak ke Johor Premium Outlet JPO. Teringin la pulak kan nak jejak kaki kat sana semua orang asik bercerita je. So, lepas sesat-sesat pusing-pusing highway, mintak tolong member semua, sampai la kitorang kat situ. Penat penat penat.





Tu je? Yes. Beli coklat je. Sebab tak best nak jalan- jalan. Hujan lebat sangat. :( before 3 p.m. Kitorang pun gerak balik melaka. Sang pelaut dah penat sangat. Dia nak suruh saya drive pun tak sampai hati sebab dia rasa saya pun penat. Terharruuu. :'(


That's it! Well, yes, i call it, a date. No matter what. Bye JPO! Bye Nusajaya! Bye Johor! See you when i see you. :)


Posted via DraftCraft app

Thursday, October 11, 2012

entry takde tajuk

helo! hi korang!
weeee. best la bile cite apa2 kat sini. korang sentiasa ada je naikkan semangat saya balik! sayang lahhhh korang semua kat sini! *virtual hug*

so, saya tak give up macam korang nasihatkan. semalam saya cuba nasib pergi walk-in interview kat Samsung Electronics (M) as known as SEMA kat Port Klang sana. jauh gilaaaaaaa, amik kau! pergi tak sesat. balik pulak sesat. sebab salah masuk simpang. tapi tol balik lagi murah dari tol pegi. kira okay la tuhh. hikhikhik.

anyway, sebab SEMA ni tak jangka pun yang akan datang ni ramai gilaa termasuklah golongan yang dah berpengalaman, makanya diorang tak boleh conduct proper interview. so diorang just tanya sesikit je pastu suruh amik exam. ada 2 exam. satu berkaitan dengan diri sendiri 125 soalan. rasa macam nak muntah okay baca semua tu! pastu yang yang kedua gabung math dengan apa ntahhh. yang penting math dia bukan engineering punya soalan sangat. rasanya kalau budak statistik pejam mata kot boleh jawab? dah la tak bawak kalkulator. pakai la ipong tu je. pastu siap msg sang pelaut kat umah tu tanya cana nak kira itu ini. sebab math SPM ni dah lupa laa. heheheh. nasib baik sang pelaut terer math.



kertas yang saya buat kira-kira tu adalah resume saya okay! diorang taknak pun resume so saya buat jadi kertas untuk kira-kira. 



ni saya dah nak balik. siap exam pukul 4.30 petang. 3 orang kawan ni tak stat amik exam lagi. kesian kan. 





so, tunggu dalam masa 2 minggu. kalau senyap means saya tak bagus la masa exam tu. kalau ada rezeki, ada la kannn. tunggu je lahhh. 


Tuesday, October 9, 2012

nak petik pengalaman kerja kat mana?

hey. bosan bosan bosan! stress. tekanan jiwa sungguh. balik-balik isu sama je! kalau korang boring, sila tekan pangkah kat atas belah kanan tu laju-laju!

susah la macam ni. asal cari iklan kerja kosong je, semua nak ada pengalaman bertahun-tahun. habis fresh graduate ni sapa yang nak bagi pengalaman? nak tadah dari langit? lepas tu jangan la diskriminasi gender. sikit-sikit tulis, 'MALE ONLY'. alaaa. abes female ni cane? nangis kang! tu belum masuk racist lagi. 'C****** ONLY*. hish. bertambah sedih tahu tak? sekarang dah rasa macam menyesal tak amik Mandarin sebagai subjek bahasa ke3 masa study dulu. bahasa Jepun ni taknak membantu saya langsung ke?

hish. kadang-kadang macam nak give up pun ada! okay dah berapa kali mengeluh ni? jangan kira. sebab masa tulis ni tengah emo klik iklan kerja kosong sana-sini. kat surat khabar pun sama je. boikot internet dengan surat khabar ni kang! baru tahu.

okay, pengsan*

Friday, October 5, 2012

Si Dia, milik aku. Izinkan aku simpan selamanya

Kadang kadang,
kita tak perlukan si dia yang romantik.
Tak perlu si dia yang pandai buat kejutan.
Tak perlu si dia yang bermulut manis seperti insan lain,
Menulis puisi buat sang kekasih.

Aku tak perlukan si dia yang pandai menambat hati
Seperti drama di kaca TV.
Aku tak mahu jejaka kacak yang menjadi pujaan hati wanita lain.
Aku tak mahu ditaburi wang dan benda mewah yang kononnya boleh beri kebahagiaan.

Tidak, aku tak mahu dan aku tidak perlukan semua itu.
Kalau dulu aku sering mengeluh kenapa kita sering berjauhan.
Tapi kini aku terima,
Yang aku mahu dan perlu, cuma si dia.

Dia yang tahu gerak geri dan perlakuanku tika aku dirundung sepi, didatangkan dengan masalah.
Dia yang mudah memahami bahasa jiwaku.
Dia yang tidak pernah jemu membantu aku dari segenap sudut.
Dia yang tidak pernah mengeluh akan sikap ku yang tidak-tidak.
Baran tidak bertempat mungkin, emosi tak mengira masa aku kira.
Namun dia masih di situ, setia menemani aku.
Ada ketika aku tertawa, ada tika aku berduka, tangisku, sudah sebati dalam jiwanya.

Terima kasih sayang. Semoga perasaan ini kekal ke akhirnya.

P/s: God knows what's the best for you ain. Keep believing. Do not give up. Rezeki ada di mana-mana. Bumi Allah terlalu luas.

Posted via DraftCraft app

Tuesday, October 2, 2012

China Blue; Marks and Spencer

hi awak semua. :(
kita punya mood nak update blog asik hilang je. sebab stress. kadang-kadang dah macam putus asa pun ada. dah lebih 3 bulan menganggur. keje tak dapat lagi.

okay. tipu. jumaat lepas dah pegi interview. dan dah dapat pun. semalam sepatutnya mula kerja. tapi. emmmm. cane nak cakap ehh? maybe korang kata saya ni memilih atau demand. you can say whatever you want. tapi. bukan sebab gaji. tapi sebab kerjanya shift. jauh pulak tu dari putrajaya. ma abah macam berat hati je nak bagi balik pagi-pagi buta pukul 2 ke 3 pagi. sengsorang pulak tu kan. dan ada la perkiraan yang rasanya macam tak berbaloi nak kerja kat situ. jadi sekarang, masih mengadap lappy untuk mencari peluang. doakan saya please.

anyway, entry ni sebenarnya nak detail-kan previous entry. ramai nak tau kaannnn? eceehhhh. ramai la sangat! (Floral Heritage) China Blue from Marks and Spencer ni bau dia cane ehh nak cakap? alaaa. bau macam fresh gitu laaa. dia ada set lengkap untuk setiap harumannya. aicehh ayat.

ada Deodoran, Bedak, Handwash, Shower cream, bath cream, bath essence, hand and body lotion, hand and nail cream, 3 in 1 spray (body, room and linen). tapi saya tipu sikit. actually gambar kat entry lepas tu adalah bath cream. bukan shower cream. hikhikhik. bath cream ni digunakan kalau orang yang ada bath tub tu. :P tapi sebab bath cream macam lebih kurang dgn shower cream, dan bath cream jauhhhhhh lagi berbaloi, so saya pakai bath cream tu masa mandi shower. okay. jangan gelak please. lepas tu pakai hand and body lotion, dan jugak body spray. weeeeehuuuu! sang pelaut sukaa tau bau ni. wangi!


bath cream 500ml-RM24 


hand and body lotion 250ml- RM24
body, room, linen spray 100ml- RM49



kalau korang nak try rangkaian ni boleh la pergi melawat Marks and Spencer. cawangan M&S adalah seperti di bawah:


  • The Gardens
  • One Utama
  • Sunway Pyramid
  • KLCC
  • Paradigm Mall
haaaa. selain China Blue, saya jatuh hati dengan bau Iris. okay 2 tu bau saya. jangan curi okay. pilih bau lain macam Rose, Lavender, Camelia, Magnolia. semua floral punya fragrance. 

susah sangat, korang klik je >> marks & spencer