Wednesday, June 27, 2012

kisah kita sudah berakhir-part 2

sambungan entry lepas.
habis je last paper sabtu pagi tu, 23 Jun 2012.
malamnya saya terus ajak kawan-kawan berjimba ramba.
sebab esoknya Ahad tu saya nak balik dah. sedihhhh.
actually takde idea pun nak ajak lepak mana.
main redah je ajak diorang pergi sana sini.

firstly, ajak diorang makan kat Satay Celup Halal kat bukit beruang tu.
Restoran Chucuk Chucuk.
macam lebih kurang Yong Tau Foo atau steamboat, tapi pakai kuah kacang.
macam satay la kan?
ni la pertama kali kitorang makan.
maybe selera saya lagi suka steamboat kot. so tak gilaa sangat la satay celup ni.
makanan goreng-goreng pun ada kalau nak lebih mengenyangkan.

next, jalan-jalan kat bandar. parking kat menara Taming Sari sebelah Dataran Pahlawan.
then jalan kaki sampai ke Jonker Walk.
dulu masa awal-awal study kat UTeM, selalu sangat pergi Jonker Walk.
tapi dah last-last, jarang gila pergi. so nak la jenguk Jonker Walk lagi.
sebab ntah bila boleh datang lagi dengan kawan-kawan kan? *sob sob sob*

last but not least, pergi Pantai Klebang.
masa tahun 1 dulu pernah over-night.
masa tu pantai tu belum kena tambak lagi.
so ada tebing tepi pantai tu. rindunya zaman tu. *kesat airmata*
sekarang dah kena tambak, ada gerai makan kat tepi pantai tuh.
kami lepak minum dan makan ringan-ringan je.
nak habiskan masa terakhir.
kat sini dah mula sebak yang amat.
bilaa la boleh jumpa muka-muka ni lagi, lepak dan borak macam ni lagi. kan?
sampai gerai tu nak tutup, baru kami pulang.

yes, airmata tak tertahan.
sedih.
semoga persahabatan kita kekal selamanya.
gambar ni sebagai ingatan dan kenangan.



RESTORAN CHUCUK CHUCUK










 BANDAR MELAKA & JONKER WALK








 
























PANTAI KLEBANG





THE END. 


Tuesday, June 26, 2012

kisah kita sudah berakhir-part 1

setiap permulaan, pasti akan ada akhirnya.
setiap pertemuan pasti ada perpisahan.
kita takkan selamanya di takuk yang sama.
yang membezakan cuma cepat atau lambat.

23 Jun 2012.
tamat sudah cerita perjuangan kita 4 tahun di UTeM.
BENT.
terlalu banyak cerita dan kisah untuk diingat kembali.

benar, sebelum ini kita semua tak sabar nak habiskan detik-detik bergelar pelajar.
sekarang, semuanya terdiam kaku.
tak mampu berbicara walau sepatah.
cuma mata mampu berkata-kata.

Alhamdulillah. semoga ini adalah benar-benar momen terakhir kita mengambil peperiksaan di Dewan Besar UTeM sebagai Pelajar Ijazah Sarjana Muda. kembalinya kita hanya untuk majlis yang dinanti. Graduation Day of course! insya Allah. 


should i smile or cry. 


muka-muka yang banyak membantu, Shema dan Meen.


best friend who always wanted me to get better result. im sorry to let you down dear you Chee Kang. 


the girls that will always stay in my heart. 


i cant remember how many times we'd been in a same group. thank you.


my beloved lady, Ecah and Fuzah. each and every memories between us, that lies forever in me. will never ever forget your love!


the moment. 


thank you. 


yes, i should be happy. 


smile for the happiness.


insan yang pernah berkongsi segala duka aku. terima kasih.


it was never easy to say goodbye. 
we know, the goodbye bring a better future for us. 
when you fall in love and suddenly you have to leave it all? im speechless. 
but i know that we'll never forget this 4 years. 


Wednesday, June 20, 2012

sayang saya selamat dan sihat.

selamat hari rabu.
short entry at 4.45 a.m.
harini tergerak hati nak stay up lama sikit konon nak study optoelectronic and optical communication.

and  suddenly nampak BF kawan saya, yang satu kapal dengan sang pelaut kesayangan saya.
dia update status FB. okay, FB dia share dgn GF dia which means kawan saya lah kan.
but i know that's him. sebab status dia merujuk kepada negara india.
kapal diorang memang kat india pun.
and guess what? he said afiq tgh mandi kejap lagi dia contact you, ain!
oh God. at the moment i feels like shouting to the world!
tunggu punya tunggu,
laju je airmata turun.
rasa macam nak berhenti berharap.
mungkin dia tipu je.
when suddenly chat on FB appears, my baby saying "hye baby!"
makin laju lah airmata tu turun kan.
Ya Allah.
terima kasih, sekurang-kurangnya saya tahu dia benar-benar selamat dan sihat.
im so gonna tell your mother that you're okay, darling.
she's been worried so much about you.
she keep asking me  if you ever text me.

sekejap pun jadi lahh.
Alhamdulillah. semoga perjalanan para pelaut sentiasa dilindungiNya.
insya Allah.

Monday, June 18, 2012

dia, intan nurul fateha.

helo!
hi. apa khabar awak-awak yang singgah sini?
selamat hari isnin. dah pukul 1.25 pagi. 
ini antara minggu terakhir saya sebagai seorang pelajar. 
insya Allah. doakan ye kawan-kawan?

sebelum saya tinggalkan bumi Melaka ni, dapat jugak saya melepak dengan blogger comel dan popular.
hihihihihi. 




ini dia intan. siapa yang tak pernah singgah blog dia, boleh la pergi melawat >> intan nurul fateha
dia dah pakai BB. so boleh bbm kita selalu kan intan? yeay!



kitorang tak buat apa pun. lepak kat tepi tebing pantai ni sambil makan McD. 
pastu tengok2 pakcik-pakcik kat situ memancing. borak macam-macam dengan intan. 



dia ni nampak muda kannnn? cisss. tak sangka pun beza umur kitorang banyak jugak. tapi dia nampak macam sebaya je dengan kita. ohh jeles. amat. 



so dah pukul 12, dah mula datang mat-mat rempit dan mat-mat kereta. so kami kena beransur pulang. huhuhu. sedih. nak borak lagi dengan intan. 
tapi takpelah. bbm ada kann? hihihihi. 

anyway, thank you intan. sebab sudi lepak dengan ain pada malam anniversary 5 tahun ain-afiq. tak jadi ain nangis masa dapat msg daripada afiq sebab ada intan kat sebelah. 
*hug*