Monday, April 30, 2012

masa sibuk yang tak akan kembali.

selamat tinggal April 2012. 
aku akan rindu pada kehadiranmu. 
walau sekali cuma, 
tapi kenangan yang aku lalui. 
tak terkira.
terima kasih. 


dalam kesibukan aku. 
berlari untuk menuju ke garisan penamat.
masih, 
aku mahu merakam sejuta kenangan. 
bersama rakan dan teman. 
yang bakal aku tinggal kan. 
tidak lama saja lagi. 
masa itu semakin hampir. 
puncak yang kami daki bersama. 
berjuang bersama, 4 tahun. 
untuk memiliki sehelai kertas itu. 


kurang dari 2 bulan. 
kita semua terpisah. 
namun semakin dekat garisan penamat itu, 
makin berliku jalan yang kita lalui. 
umpama berjalan dia atas kaca, 
merangkak di atas bara. 
semoga kita semua kuat, 
semoga usaha kita terbayar pada masanya. 
insya Allah. 




dengan izinNya, aku akan masuk ke alam yang baru. alam yang benar-benar dewasa. soon, soon enough. insya Allah. namun aku pasti, saat bergelar pelajar akan sentiasa dirindui. sentiasa. 


selamat datang Mei 2012. 
kemuncak segala tekanan yang ada. 
berikan aku kekuatan dan kesihatan yang baik Ya Allah. 
hanya padamu aku memohon. 

p/s: maaf. lately saya tak reti nak menulis seperti biasa, inilah gaya saya menulis bila kepala kosong. harap anda yang sudi baca, sudi jua mendoakan kejayaan saya. terima kasih kawan!

Thursday, April 26, 2012

LOVE : THE MOMENT I KNOW YOU.


sekadar berkongsi puisi yang saya tulis. 
broken english. mengarut. merepek. merapu. 
dah lama sangat tak menulis. 
tapi ini untuk awak, sayang. 
saya rindu.

LOVE : THE MOMENT I KNOW YOU.

do you ever believe,
love at a first sight?
i don't know.
am i fall in love you at a first sight?
no.
i'm getting know you by your name.
only then i know who are you.
yet, i don't love you.
it's just a special friendship. 
people keep talking about us.
wishing, challenging.
that both of us can make it as a real relationship.

i do, admit that i'm ego.
i'd let you go.
at the same time, 
i wish you knew that i keep missing you.
Trying so hard to get you out of my mind.
Jealousness with all the rumors. 
and i'm the one who walks away.
put a distance between us.
real apart.

Nevertheless, the destiny brings us back.
Together get into a relationship.
Which at the moment i realize,
i need you more than anyone.
i can't love others. Only you.
thanks to HIM. 
letting us to continue the love story.
may both of us be blessed. 
love happily ever after.

Thursday, April 19, 2012

sayang, jangan minta aku untuk tidak merindu.


cinta jarak jauh itu indah. 
indah sebab kita merindu. 
tapi derita. kerana penat menanti, dan terus menanti.
sedih. dan rindu. semuanya bercampur jadi satu. 
jadi sayang, bila kau tak mahu aku bersedih, aku faham. 
tapi bila kau suruh aku berhenti aku merindu. jangan. 
sebab rindu itulah yang menjadi benih sayang ku padamu. 

this song, i dedicated to you, darling. i miss you like no one do. 
How can I not love you; by Joy enriquez



cannot touch
cannot hold
cannot be together
cannot love
cannot kiss
cannot have each other
must be strong
and we must let go
cannot say what our hearts must know
how can I not love you

what do I tell my heart
when do I not want you
here in my arms
how does one waltz away from all of the the memories
how do I not miss you when you're gone

cannot dream
cannot share
sweet and tender moments
cannot feel how we feel
must pretend it's over
must be brave and we must go on
must not say what we've known all along
how can I not love you

how can I not love you
must be brave and we must be strong
cannot say what we've known all along
how can i not love you
why do i tell my heart
when do i not want you here in my arms
how does one waltz away from all of the memories
how do i not miss you when you are gone
how can i not love you...when you are gone



Tuesday, April 17, 2012

Hari Ibu. i love my mother.



short entry for this time. 
lately banyak pulak orang bercakap tentang haram hukumnya sambut hari ibu. 
saya bukan lah menidakkan hukum Islam. 
tapi, zaman sekarang. ramai yang nak jadi ustaz/ustazah di laman sosial. 
ya saya tahu. ilmu agama saya masib belum penuh dalam diri. 
tapi ini sekadar pandangan peribadi saya. 
betulkan jika saya silap.

semoga Allah tahu niat dalam hati saya. 

Sunday, April 15, 2012

selamat membina mahligai cinta #3 :)

jodoh. rezeki. ajal dan maut semua di tangan Tuhan. 


tahniah si blogger jelita. eyka & buibui
sekarang dah jadi suami isteri. 
semoga mahligai cinta yang dibina kekal selamanya. 


actually, im speechless. 
eh, typeless. boleh tak macam ni?
sebab tak tertaip nak describe macam mana cantik eyka tadi. 
walaupun simple, she looks stunning you know!



tengok eyka punya wedding. tetiba rasa tak sabar nak kahwin jugak. 
eh? hihihihi. kidding. 
i am so not ready for the commitment, yet. 
not so soon. tapi betul kan dia cantik?



intan maisarah. terima kasih sebab awak teman saya sepanjang wedding eyka. saya rindu zaman sekolah kita. :)
jemput lawat blog dia >> intan maisarah


intan nurul fateha. ni pun salah sorang blogger comel yang popular jugak. siapa tak kenal dia kan? asik tertangguh je plan nak jumpa kat melaka. last2 kat shah alam kita jumpa. weeehuuu. :D
kalau yang nak kenal dia, >> intan nurul fateha




cik helena, blogger yang hari bahagia nya pun dah nak dekat! wahhh. best je baca blog dia sebab dia banyak cerita pasal preparation untuk B2B. so, at least kita boleh belajar kannnnn? semoga majlis cik helena pun berjalan dengan lancar. insya Allah. :)
jemput singgah blog bakal pengantin ni >> cik helena



tu je entry kali ni. mata dah mengantuk sangat. 
selamat pengantin baru eyka & buibui.

selamat malam semua. 

pssstt. sayang. awak janji malam ni nak call saya. tapi saya penat menunggu. 

Monday, April 2, 2012

selamat datang April.

entry ni terlewat beberapa hari. 
dah masuk bulan April. 
tak sampai 3 bulan je lagi, insya Allah. 
kehidupan sebagai seorang pelajar dah nak sampai ke penghujungnya. 
semoga Allah izinkan saya habiskan dalam masa yang ditetapkan. 
tak sanggup nak kecewakan hati ma abah lagi. 
cukup lah diorang tanggung perit nak sara hidup saya. 
Tuhan. 
murahkan lah rezeki saya, agar senang dapat kerja selepas ini. 
maka dapatlah saya mula membantu ma abah. 
saya amat berharap diorang dapat pergi ke Tanah Suci selagi mereka masih berdaya. 
hanya pada-Mu tempat kami meminta. 


tak kiralah dimana rezeki yang Engkau tetapkan. 
kalau dekat dengan rumah, boleh duduk dengan ma abah. 
makan minum kembali terjaga oleh ma. hihihihi. 
bangun pergi kerja, insya Allah tak terlewat sebab ada ma nak jaga. 
kebajikan, kesihatan semua, abah akan ambil peduli. 
dijaga seperti anak kecil, semula. 


tapi kalau rezeki saya jauh dengan mereka. 
tak mengapa. mungkin saya harus terus belajar berdikari. 
mungkin juga, bila jauh. perasaan rindu akan sentiasa menebal. 
membuatkan saya lebih menghargai saat-saat bersama mereka. 


serahkan kepada takdir. :)