Sunday, October 14, 2012

Short Date with love in Johor!

Hi korang! Selamat hari ahad! Selamat berhujung minggu. Harini saya ada kat melaka. Dari hari jumaat lagi. Menumpang kat rumah kawan-kawan yang sambung master. Kononnya excited nak amik jubah esok! Wink wink! ;)

Actually semalam saya ada interview, kat Nusajaya Johor. Jauh kan? Disebabkan kereta saya tidak berada dalam good condition untuk long distance, jadi saya telah menyusahkan sang pelaut sekali lagi suruh dia yang hantar dan teman kan. Hikhikhikhik. Thanks and sorry sayang! Hambik kau. Belum 5.30 dia dah kejut suruh mandi siap-siap. Pukul 6 pagi terus gerak. Padahal interview pukul 11. Dia punya laaa taknak gerak lambat sebab takut banyak kereta. Last-last pukul 8.30 pagi dah terpacak kat depan company tuh! Terpaksa la pusing pekan Gelang Patah untuk cari breakfast and lepak-lepak kejap.





Interview nya dekat OISB Nusajaya. Untuk position apa? Biarlah rahsia. Sebab belum tentu dapat lagi kan. Tapi lama gilaaaaaaa tu interview. Sampai 2 jam. Macam-macam soalan lah yang dia tanya. Jenuh nak jawab, jenuh nak fikir. Lepas keluar dari bilik interview, berserah je la kan. Kalau ada rezeki yang jauh dari keluarga ni, terima sajalah . Interviewer tu adalah owner business ni. So harapan tu agak menipis. Sian sang pelaut tunggu lama. Dah la penat drive jejauh. Layan game kat iPakkkk je la dia.






After dah selesai semua dalam pukul 1, saya mintak la dia bawak ke Johor Premium Outlet JPO. Teringin la pulak kan nak jejak kaki kat sana semua orang asik bercerita je. So, lepas sesat-sesat pusing-pusing highway, mintak tolong member semua, sampai la kitorang kat situ. Penat penat penat.





Tu je? Yes. Beli coklat je. Sebab tak best nak jalan- jalan. Hujan lebat sangat. :( before 3 p.m. Kitorang pun gerak balik melaka. Sang pelaut dah penat sangat. Dia nak suruh saya drive pun tak sampai hati sebab dia rasa saya pun penat. Terharruuu. :'(


That's it! Well, yes, i call it, a date. No matter what. Bye JPO! Bye Nusajaya! Bye Johor! See you when i see you. :)


Posted via DraftCraft app

16 comments:

Miss Volvo said...

hmmm semoga pass interview tu :)

Indah Mulya said...

woot! sempat jln2 lagi ye..ni date ngn interbiu ni..hehe..ape pun gudluck utk position keje tu ^^

Romeo Laut said...

Untunglah~

Didiey Fadhilah Ramli said...

Untunglaaaa dapat dating! Tetiba rindu boipren sendirik. isk isk.

Semoga pass interview tu!

✿Lady Ainaa✿ said...

semoga berjaya dalam interview yew... hehehe

kay_are said...

semoga dimudahkan urusan tu ye.. sempat lagi r berenang sambil minum air kan.. hee

dya bunga said...

dya tak smpai jpo lgi.hhaha

Shasha Yacob said...

semoga lulus dalam interview tu. hihi

nazirah said...

moga2 ade rezeki utk dpt job tu
insyaAllah aamiin

Arina Shamsul said...

semoga rezeki menyebelahi kamu dear :)

sabo je la sang pelaut..hehehe

Jna marcello said...

UNTUNGLAHHHHHHHHHH heheh *dalam hati jeles membuak2 ;))

azalia hjsalleh said...

jpo? x penah pegi lg T_T

Ain Norainsyah said...

untung la..ain tak sempat pun nk tgk si dia buat kali terakhir..:'(

.aisyah chacha. said...

ktorg dpt tw de ain bru yg nk msk kat omega isnin nanti..ain ni ke??hehehhe..bgus la kalu btl..rmai g org prempuan... ^^

mr dang 2 org mlaysia la....die baek je.... :)

cik nana said...

wahh2 best nyeee ain sampai ke JPO rupanya. congratsss dapat keje situ ! ;)

Kelson said...

boss you Malaysian lar....