Tuesday, October 9, 2012

nak petik pengalaman kerja kat mana?

hey. bosan bosan bosan! stress. tekanan jiwa sungguh. balik-balik isu sama je! kalau korang boring, sila tekan pangkah kat atas belah kanan tu laju-laju!

susah la macam ni. asal cari iklan kerja kosong je, semua nak ada pengalaman bertahun-tahun. habis fresh graduate ni sapa yang nak bagi pengalaman? nak tadah dari langit? lepas tu jangan la diskriminasi gender. sikit-sikit tulis, 'MALE ONLY'. alaaa. abes female ni cane? nangis kang! tu belum masuk racist lagi. 'C****** ONLY*. hish. bertambah sedih tahu tak? sekarang dah rasa macam menyesal tak amik Mandarin sebagai subjek bahasa ke3 masa study dulu. bahasa Jepun ni taknak membantu saya langsung ke?

hish. kadang-kadang macam nak give up pun ada! okay dah berapa kali mengeluh ni? jangan kira. sebab masa tulis ni tengah emo klik iklan kerja kosong sana-sini. kat surat khabar pun sama je. boikot internet dengan surat khabar ni kang! baru tahu.

okay, pengsan*

14 comments:

cik nana said...

sabar lah syg. *sambil lap2 peluh* insyallah rezeki tu tuhan dah sedia utk kita sama ada lambat ngn cepat je..

kos nana pun kalau mintak keje prefer lelaki. huu

Asma said...

don't give up!!!

fifie said...

Jangan putus asa ain, fie nie pun nasib baik dapat peluang jadi cikgu ganti.

Indah Mulya said...

sabar ain..sabar..pk positip and jgn give up! jgn jugak mngeluh, tak baek taw..Allah nak test kesabaran awk tuh, yakin dgn ketentuan dia dan berusahalah stakat yg boleh okeh? snyum dlu? haa baru lah cun :D

Didiey Fadhilah Ramli said...

Sabar awak, sabar *tepuk tepuk belakang*

The time hasn't come yet.

zera eira said...

hai little princess!

lawat sini.
jgn give up taw yang! go go chaiyokk! :)

dya bunga said...

sabarlah..insyallah nnti mesti dpt kerja punya

Ros said...

Salam ziarah...

✿Lady Ainaa✿ said...

sabar syg.. sabar... ada tu peluang pekerjaan, jgn risau, cuma kne usaha lagi... kira ni pun mengajar kita pengalaman iaitu pengalaman macam mana nk cari kerja... Ena doakan sis dpt kerja okay??

shinji izac said...

biasa la tu.. ade gak keje yg nk cari Female jer.. depends on job gak..

Kadang2, kita tpkse la kne keje yg bkan dengan kelayakan sbb nk cari exp, tul tak :P

& kalo ada rezeki, insyaAllah, rezeki tu akan ada untuk kita :)

Jna marcello said...

hey hey u u ..jgn give up laaa!! rezeki ada dimana-mana Insyaalah ;))

Lyaa Suriany said...

tu memang dugaan pertama kalau cr kejeeee.

kite pn mcm tu dulu.
dh hmpr give up
tp usaha lagi usaha lgi

kay_are said...

belum rezeki lagi r tu.. nanti ade rezeki dapat r cari keje yang sesuai.. paling penting jangan give up =)

Shasha Yacob said...

chill. give up bukan satu penyelesaian yang tepat.