Thursday, October 11, 2012

entry takde tajuk

helo! hi korang!
weeee. best la bile cite apa2 kat sini. korang sentiasa ada je naikkan semangat saya balik! sayang lahhhh korang semua kat sini! *virtual hug*

so, saya tak give up macam korang nasihatkan. semalam saya cuba nasib pergi walk-in interview kat Samsung Electronics (M) as known as SEMA kat Port Klang sana. jauh gilaaaaaaa, amik kau! pergi tak sesat. balik pulak sesat. sebab salah masuk simpang. tapi tol balik lagi murah dari tol pegi. kira okay la tuhh. hikhikhik.

anyway, sebab SEMA ni tak jangka pun yang akan datang ni ramai gilaa termasuklah golongan yang dah berpengalaman, makanya diorang tak boleh conduct proper interview. so diorang just tanya sesikit je pastu suruh amik exam. ada 2 exam. satu berkaitan dengan diri sendiri 125 soalan. rasa macam nak muntah okay baca semua tu! pastu yang yang kedua gabung math dengan apa ntahhh. yang penting math dia bukan engineering punya soalan sangat. rasanya kalau budak statistik pejam mata kot boleh jawab? dah la tak bawak kalkulator. pakai la ipong tu je. pastu siap msg sang pelaut kat umah tu tanya cana nak kira itu ini. sebab math SPM ni dah lupa laa. heheheh. nasib baik sang pelaut terer math.



kertas yang saya buat kira-kira tu adalah resume saya okay! diorang taknak pun resume so saya buat jadi kertas untuk kira-kira. 



ni saya dah nak balik. siap exam pukul 4.30 petang. 3 orang kawan ni tak stat amik exam lagi. kesian kan. 





so, tunggu dalam masa 2 minggu. kalau senyap means saya tak bagus la masa exam tu. kalau ada rezeki, ada la kannn. tunggu je lahhh. 


12 comments:

Romeo Laut said...

Untunglah ada Encik Seafarer boleh tolong. Hahahahah.

dya bunga said...

good luck ye..semogaa dpt..:)

Indah Mulya said...

teruskan je mencuba ain slagi xdapat pe yg awk nk..moga dimurahkan rezki :)

kay_are said...

waah.. samsung wat open interview? semoga berjaya ye.. good luck =)

✿Lady Ainaa✿ said...

wah wah, untunglah ada yang sudi menolong.. semoga berjaya ye!!! Amin

fifie said...

Samsung is a well known company ain, dont miss the chance. heee. InsyaAllah ada rezeki ain. Kita kan dah cuba, sekarang tawakkal je.

GaD!s_ BuNg@ said...

smoga ain terus berjaya aminn:)

Hasrina said...

awak..awak..good luck and all the best

Nurulee said...

Untung ada org teror math boleh mintak tolong. keh keh =D

comeliness_zaty said...

Ain all the best keyh! kite dah ikhtiar, usaha..skrg bedoa je smoge ain diberi rezeki pekerjaan tu. btw zaty duk kat presint 9 tepi petronas..hehehe

asfira aminuddin said...

wau siap ade exam bagai and it looks tough babe! semoga ade rezeki awak nanti. :)

Shasha Yacob said...

gud luck sis :D