Tuesday, September 25, 2012

kerja. cepat la datang kepadaku. :(

helo geng!

puhhh. lamanya tak update blog. bajet busy je la saya ni kan. poyo! padahal masih menganggur. cehhh. takpe. sabar ain, sabar. rezeki kita Tuhan tentukan. insya Allah.

beberapa hari ni asyik keluar je. banyak cerita nak tulis kat sini. tapi asal balik je dah malam. penat, mengantuk. hari Sabtu lepas ada career fair dekat Mid Valley . 21-23 September 2012. JobStreet punya anjuran. sejujurnya, career fair ni nampak lagi menarik berbanding career fair yang saya pergi beberapa bulan lepas kat PWTC. tapi untuk yang berkaitan kos saya tak banyak. nangis!

so i decide to drop my CV dekat mana-mana booth yang ada possibilities for Electronic Engineer. lantak lahh. kalau Tuhan kata ada rezeki, ada la kan? apa nak buat. usaha, sudah. cuma tinggal doa dan tawakal je. berserah. kesat air mata.

saya nak kerja cepat sebenarnya! tak kisah la kat mana pun. tak dapat KL Selangor pun tak apa. doakan saya ehhhh koranggg?

thanks to Cik Lily yang sudi temankan saya at last minute. habis je program dia kat UKM terus saya angkut dia pegi Mid Valley. dia ni one of the blogger yang saya kenal few years back. sampai sekarang! thank God for this friendship.




free drinks from Starbucks. :)



Cik Lily yang dah stop blogging for a while. :)






15 comments:

cik nana said...

same lah haritu kite pun ada drop cv kat carrier carnival kat nusajaya tu. ad rezeki ad lah. huk.

fifie said...

Fie teringin nak pergi career fair tapi jauh lah. Fie ada dapat few interviews dekat KL tapi ayah tak bagi pergi sebab syarikat macam tak kukuh. Huhu. takut tertipu ke apa

Liyana Izzati said...

Bila dah habis belajar, nak kena cari kerja pulak yer kak. Adeii. Moga akak dapat kerja cepat cepat then belanja saya makan. Aminn. Haha.

Romeo Laut said...

Pecinta si pelaut? Wahhh.. Bagus. Apapun, pelaut pun ada juga yang jenis suka menaip. Hahah. Anyway, done follow.

Indah Mulya said...

hope u'll get the job dat u want ain! smoga Allah permudahkan urusan ye :)

Asma said...

all the best! hope you'll get a job soon!!!

Everything's Everythings said...

Bagus lah tu kita kena berikhtiar kan? InshaAllah Allah akan memudahkan urusan kita..
Semoga dpt mencari kerja ^^

Phat said...

all the best ya..phat follow blog kamu

MizzTina said...

gud luck dik.. moga dpt keje, insyaAllah..

Hasrina said...

good luck ye awak

duniafana said...

saya doakan semoga cepat beroleh kerja

Mirza Hasballah said...

hai, aku dari Indonesia.
aku suka blog kamu, tulisan kamu bagus. blog kamu sudah saya follow. kalau berkenan follow balik ya..

dhiashahida said...

semoga awak cepat dapat kerja...mmg perit selagi xpat keje ni..macam saya..huhuhu

✿Lady Ainaa✿ said...

huaaaaaaaaaaa.... dtg mid xbagi tahu pun.. huhuhu.. boleh jumpe.. hikhik

comeliness_zaty said...

alaa ain pegi ari sabtu ke? kite pegi ari ahad..klo x blh jmpe kan.hehe..semoga kite same2 dapat keje cepat2 :)