Tuesday, July 10, 2012

Face Mask daripada Savee; The Face Inn

hey lovers! selamat hari selasa! haihh. dah jadi penganggur pun susah nak update blog. kenapa ntahhh. ni la dia kalau bakat menulis tu tidak ada dalam diri. *sigh*

okay, dalam entry kali ni. saya nak merepek dalam bab kecantikan. walaupun kita ni tak la cantik mana, muka tak flawless. kulit tak cerah. tapi gedik nak jugak buat entry ni. kehkehkehkeh. mohon yang membaca tak muntah hijau okay?

since umur dah masuk 20++ ni kan, cewahhhh! yelaa. sebab dah  nak masuk 23 ni kan, orang kata dah kena mula risau dengan isu penuaan. tapi nak pakai set penjagaan muka untuk anti-aging rasa macam terlalu awal. lagipun muka ni, kulit over sensitif. banyak yang tak boleh pakai. macam mana maintain awet muda camni? so i start with applying face mask! walaupun dah berbulan bulan bulan amalkan pemakaian face mask ni, den tak nampak lagi ni haa awet mudanyaaaa. -.- abeh camno?lambat lagi ko den nak tunggu ni haa?

tapi after pakai mask tu, rasa lah perbezaan nya sikit. kulit rasa lebih tegang dan anjal. 
perghhh. ayat iklan kan? copycat. ;) selama beberapa ketika ni, ada la dalam beberapa jenis face mask yang saya dah pernah try. antaranya adalah? jeng jeng jeng~






which one i prefer the most? at first, i'll vote The Face Inn from Savee. sebab dia murah gila! dia suka buat promotion kat Dataran Pahlawan, Melaka for RM1 per piece! murah kan? but days after days, agaknya laku sangat face mask keluaran syarikat Singapore ni, so kualiti dah tak berapa nak terjaga. if you notices in the photo, upper one adalah packaging asal. bottom two adalah yang paling latest. nampak tak betapa hampeh nya packaging yang latest? tu belum cerita yang gel dia melampau banyaknya sambil bila nak pakai mask kat muka tu gel siap jatuh-jatuh lagi. 

so for now, i'll vote for Etude House punya face mask. satu, sebab dia best! dua, sebab dia affordable. ihihi. the most important thing. muka iols yang sensitip ni tak gatal! yeay!

tapi masalah face mask jenis yang lekat-cabut ni, saiz nya selalu besar. that's why adik saya lagi suka mask jenis yang sapu aje kat muka. takde la terlebih macam ni haaa :-


okay la. dah merepek panjang sangat. korang ada tips untuk saya tak? care to share, please? 







11 comments:

msredcheesecake said...

Akak tak oenah pakai mask.... Maleh sgt...

Jailbreak tu try ikut tutor ni... Ni yg paling senang, biasanya lepas download installous kat hackulo tu takde masalah. Boleh terus guna....

http://absinthejailbreak.com/download-install-installous-5/

ariffin mutalib said...

eeeewwwww..huduh nye pakai mask..entah pape je la awak ni..boooooo

MizzTina said...

akak pakai cap avon je.. yg kena sapu n cuci tu.. agak leceh gak, tp sedap bila pas cuci..


tanjat tgk gmbr tu...hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau ok bgusla kan..hiih.

saffiya_aleesya @ echa said...

rajin pakai mask kan..saya memang laa pemalas nak pakai..tp kalau masa dh terlebih tak tau nak buat apa saya pakai gak

fifie said...

Fie tak pernah pakai mask pasal fie barely stop talking. Haha. Fie selalu pakai mask yang digosok-gosok pada muka, entah apa orang panggil. Haha

aniswany said...

anis slalu beli mcm2 face mask yg ada jual kt watson tu,kdg2 kt face shop..mmg terlebih kan,tp what to do..hihi pakai je la.setakat ni xda yg feberet pun sbb suma rasa sama ja =D

Hasrina said...

Pakai putih telur aja..hehe

nana kamarul said...

Awat packaging untuk The Face Inn macam dah kureng sikit. Tetttt! Dah tak menarik perhatian dah. Anyw, Etude House punya mask pun ok jugak. Not bad :D Yang penting packaging die menarik youuuu :P

Dylla Abas said...

23 tu muda sgt kot nk pakai produk anti-aging..lain la mcm akk yg dh ujung 20-an ni..huhu :p

dilladoodledat said...

saya baru borong semalam hikhik
tapi muka saya mmg selebet pakai mas pun selebt juga rasanya