Friday, July 6, 2012

13 hari.

hari ke-13 menganggur.
dah mula risau sebenarnya.
satu interview pun tak dipanggil.
kawan lain ada yang bertalu-talu dapat call, emel.
kalau tak banyak pun, mesti ada .
macam mana ni?
bila mengadu kat ma,
dia kata relax la. awal lagi.
uwaaaa. :'(
dia nak anak dia menganggur sampai lepas raya.
lamaaaaa tu?????????
ohhhhh.
susah nyaa.
dulu memang la tahu susah nak cari kerja.
semua orang cakap benda yang sama.
tapi sekarang bila dah alami sendiri, baru tahu pahit getir nak cari kerja.

sang pelaut, bila awak nak turun? tanak teman tanak tolong saya cari kerja ke?
dah la saya rinduuuuu.
tapi takpelah. asalkan kapal awak dah sampai malaysia, saya boleh senyum semula.
weeehuuuuu!

sekian, update pendek di kala kemalasan walaupun takde kerja.



fireworks: view from the house, ma's room. floria fest 2012. 

p/s: tinggal 3 hari je pesta bunga 2012 kat putrajaya. jemput la datang. tiap2 malam ada pertunjukan bunga api. sampai kami kat sini dah bosan dah. haihh. 

9 comments:

MizzTina said...

eh, awk duk putrajaya ye.. dekat la kite.. akak duk bangi.. ermm, xpela.. better pas raya keje.. if awk keje skang, kang raya nk cuti lama ssh.. nak² awk dak baru, mmg kena buli je la..

Mussawirrina Malek a.k.a Erin Malek said...

best laaa nmpk bunge api 2...
ak ni dpt dgr je laaa b'dentum2...
aishhhh...
huhuhu...

Hasrina said...

lepas raya kot org panggil nterview. good luck okay. rehat dulu. nanti dah kerja penat.

LubLy said...

yayang!chillax la..lebly tanam anggur 6bln tau..huhu

emy_eddy said...

sang plaut dh smpai port mlysia ke??waaa...mesti best kn sis....:-)

msredcheesecake said...

sabar, rezki tu ada....

dulu akk jailbreak, tapi recently upgrade ios 5 belum jailbreak lagi...

ipad ain ios berapa skang ni? masih 3 ke atau 4? 5?

fifie said...

You shouldn't be worried at all. Fie dah 3weeks jadi penggangur, masih tegar dengan perasaan nie. Hahaha.

ms teyn teyn said...

baru 13 hari dear..hehe

cik nana said...

awk bsabar la kite pun menganggur jugak ni. hihi. eh awk, incik beliau kte pun pelaut jugak. uwaaa rinduuu jugakkkk ;'(