Wednesday, June 20, 2012

sayang saya selamat dan sihat.

selamat hari rabu.
short entry at 4.45 a.m.
harini tergerak hati nak stay up lama sikit konon nak study optoelectronic and optical communication.

and  suddenly nampak BF kawan saya, yang satu kapal dengan sang pelaut kesayangan saya.
dia update status FB. okay, FB dia share dgn GF dia which means kawan saya lah kan.
but i know that's him. sebab status dia merujuk kepada negara india.
kapal diorang memang kat india pun.
and guess what? he said afiq tgh mandi kejap lagi dia contact you, ain!
oh God. at the moment i feels like shouting to the world!
tunggu punya tunggu,
laju je airmata turun.
rasa macam nak berhenti berharap.
mungkin dia tipu je.
when suddenly chat on FB appears, my baby saying "hye baby!"
makin laju lah airmata tu turun kan.
Ya Allah.
terima kasih, sekurang-kurangnya saya tahu dia benar-benar selamat dan sihat.
im so gonna tell your mother that you're okay, darling.
she's been worried so much about you.
she keep asking me  if you ever text me.

sekejap pun jadi lahh.
Alhamdulillah. semoga perjalanan para pelaut sentiasa dilindungiNya.
insya Allah.

10 comments:

nana kamarul said...

awwww ... how sweet! Glad to hear that he's doing well tu. Walaupun pada hakikatnya memang tak kenal tuan punya badan. Hikhik! Anyw, takmo nangis2 ye :)

♥ Wina ♥ said...

aawwww so sweet!

alhamdulilah si dia okey

hi ain..akak singgah kembali ;-)

MizzTina said...

mujur xpape..alhamdulillah..

fifie said...

I know what you feel Ain. I had the same feeling as yours. Alhamdulilah, he is doing well.

cik helena said...

ohh bf dye jugak pelaut.hehehe kawen jagn lupa jemput tau!

Hasrina said...

fuhhhh suspen baca heehe

aniswany said...

alhamdulilah :)

emy_eddy said...

So sweet....msti rasa lega sgt kn bile dh dpt info dr dia...amy pn prnh amosconection down..jd xmnentu kut tnggu email n call from him....:-)

❤Cik Myra❤ said...

ain..rase nak nanges baca entry nie..T______T

cik nana said...

: paham sgt perasaan tu. sungguh. wuu wuu ;'(