Wednesday, June 27, 2012

kisah kita sudah berakhir-part 2

sambungan entry lepas.
habis je last paper sabtu pagi tu, 23 Jun 2012.
malamnya saya terus ajak kawan-kawan berjimba ramba.
sebab esoknya Ahad tu saya nak balik dah. sedihhhh.
actually takde idea pun nak ajak lepak mana.
main redah je ajak diorang pergi sana sini.

firstly, ajak diorang makan kat Satay Celup Halal kat bukit beruang tu.
Restoran Chucuk Chucuk.
macam lebih kurang Yong Tau Foo atau steamboat, tapi pakai kuah kacang.
macam satay la kan?
ni la pertama kali kitorang makan.
maybe selera saya lagi suka steamboat kot. so tak gilaa sangat la satay celup ni.
makanan goreng-goreng pun ada kalau nak lebih mengenyangkan.

next, jalan-jalan kat bandar. parking kat menara Taming Sari sebelah Dataran Pahlawan.
then jalan kaki sampai ke Jonker Walk.
dulu masa awal-awal study kat UTeM, selalu sangat pergi Jonker Walk.
tapi dah last-last, jarang gila pergi. so nak la jenguk Jonker Walk lagi.
sebab ntah bila boleh datang lagi dengan kawan-kawan kan? *sob sob sob*

last but not least, pergi Pantai Klebang.
masa tahun 1 dulu pernah over-night.
masa tu pantai tu belum kena tambak lagi.
so ada tebing tepi pantai tu. rindunya zaman tu. *kesat airmata*
sekarang dah kena tambak, ada gerai makan kat tepi pantai tuh.
kami lepak minum dan makan ringan-ringan je.
nak habiskan masa terakhir.
kat sini dah mula sebak yang amat.
bilaa la boleh jumpa muka-muka ni lagi, lepak dan borak macam ni lagi. kan?
sampai gerai tu nak tutup, baru kami pulang.

yes, airmata tak tertahan.
sedih.
semoga persahabatan kita kekal selamanya.
gambar ni sebagai ingatan dan kenangan.



RESTORAN CHUCUK CHUCUK










 BANDAR MELAKA & JONKER WALK








 
























PANTAI KLEBANG





THE END. 


7 comments:

emieysandra said...

miss u too! slmt menmpuhi alam pekerjaan eh. insyaAllah..ade pluang kite jumpe lagi >,<"

nana kamarul said...

Amboii, baru habis exam terus berjimba ria. Hikhik! Anyw, Nana x penah try satay celup ni tapi from the pictures I think I prefer steamboat jugak kott :D

MizzTina said...

bestnya dpt hangout reramai mcm tu..

msredcheesecake said...

seronoknya berjimba pas exam... ramainya yg join...meriah ni

fifie said...

I know you'll miss all those lovely moments you shared with your mates. Simpan la semua gambar, 2 3 tahun lagi bila semua dah kahwin boleh tengok balik dan gelak gelak riang. hehe.

ms teyn teyn said...

kite pon rindu kawan kite, smua dh jaoh2.. tp u nnt free, jumpa dorang okay. takmo sedih2.

BP Boy said...

syoknyer berjimba ramba dgn geng!!

jgn sedih, insyaAllah pasni masing2 still in contact n menten rapat.. :)