Wednesday, May 9, 2012

masa bersama keluarga :)


okay. sabtu lepas. 
lepas je pwergi wedding kawan sekolah, 
saya terus shoot pergi pengkalan balak. 
whyy?
sebab my family kononnya nak bercuti kat sana. 
dah bosan dengan suasana hiruk-pikuk di kotaraya kuala lumpur. 
nak tenangkan fikiran lah kononnya. kehkehkehkehkeh. 
nak merasa suasana tenang di tepi pantai. 


so abang yang duduk menyewa kat area masjid tanah sana booking la chalet D'Nelayan. 
sebab ada swimming pool for kids. bilik tokwe dengan tok ayoh memang mengadap pantai terus. 


haaa. tu dia bebudak yang excited dapat mandi kolam. 



so nak makan malam macam biasa la kalau lepak melaka. memang cari ikan bakar. tapi kitorang tak pergi sampai ke Umbai kali ni. setakat pergi dekat area nelayan pengkalan balak tu je. dekat-dekat area restoran terapung tuh. tapi service memang teruk kali ni. maybe sebab ramaiiiiii sangat orang kot? ntah la. 



ni pantai dekat tempat yang kitorang makan waktu malam nya tu. cuma ni time kitorang datang breakfast pulak. sekali masuk dewasa RM5. then makan la sarapan sampai puas. best tak?


with the only adik. lepas breakfast main bergambar pulak sebelum balik. kehkehkeh. 




ni tokwe dan tokayoh, bersama ma dan abah kat belakang tuh. 
bawak diorang naik Melaka River Cruise tengok-tengok sekitar bandar melaka. 



aunty pun ada. 


cousins. 


so then after that, saya kembali pulang ke ayer keroh. dan mereka pulang ke chalet. 
sebab diorang balik KL isnin. 
saya perlu kembali ke alam nyata, bahawa banyak kerja perlu disiapkan. 

begitullah cerita percutian saya yang tak seberapa di saat dan ketika kesibukan tahap maksima. 
sekian. ;)




4 comments:

LubLy said...

sumpah seronok mcm nieh kan kan ain..

BP Boy said...

grandparents pon join?? syoknyer dpt hangout ramai2 camni.. =)

emieysandra said...

bercuti dgn family sgt best! eh eh..adik ain lebih besar dr ain, huhu

ainraus said...

@lubly. seronok! :D

@BP boy. grandparent kita memang suka jalan2. :) tukar angin katanya.

@emieysandra. hish. yeke? ain rasa macam sama je dgn dia. :)