Saturday, March 3, 2012

A' Famosa Water World; with ladies.

helo people. 
lama kan tak menaip kat sini?
malas yang amat. tambah lagi takde cerita best nak kongsi. 
huhuhuhu. kadang-kadang rasa macam nak delete aje blog ni. 
tapi sayangggggg lah pulak. 


anyway, hari tu kan. 2 Mac 2012. 
me with the ladies of my class went to the A'Famosa water world. 
of course not all of us were there. 
some of them had their own matters to be done. 
its actually my sudden decision to join them. since my housemates were on their trip to Genting Theme park. 
and you know, i was all alone in the house. 
banyak duit kan nak pakai naik genting sana? so saya ni kena berjimat sikit untuk sem ni. banyak hal nak pakai duit. tak mampu nak habis kan beratus ringgut tu nak ikut pergi Genting. 
so why not join the water park punya plan kan? 


kitorang pergi on weekdays that was, Friday. 
sebab kononnya weekdays murah. tapi kan!!!!!!!!!
jangan percaya harga dalam website dia. 
dalam website dia cakap kalau ada mykad RM25 kan?
but for real, tiket nak masuk kena bayar RM35. harus bayar dengan harga itu. 
katanya dah termasuk dengan makan sekali lah kannnn. 
but then again, nasi ayam tanpa sup. dengan air tin. => boleh dikira sebagai menu tu berharga RM10. 
sedih betul. 


overall, i would say, okay lahh. 
agak sunyi sebab weekdays tak ramai orang. yang ada cuma kumpulan kitorang, then chinese guys and girls. yang lain banyak tourist dari belah Arab sana kot. 
nasib baik walaupun weekdays, hampir semua permainan bukak. 


ada Body Slide; turun gelongsor air tanpa pelampung tu. kena baring aje. best!
ada inner tube; yang ni ramai suka kot. turun pakai pelampung 8 tu. best jugak. 
family raft; kira macam rakit yang ala-ala pelampung. boleh naik 3 atau 4 atau 5 orang kot. best jugak laah. lebih kurang macam inner tube. 
yang agak menakutkan adalah!
high speed; yang ni tinggi gila kena panjat tangga dia. korang boleh nampak kalau kat highway plus tuh! hohoho. memang curam, laju gila turun gelongsor air yang ni. no pelampung okay. you just need to lay down. 
bahaya jugak untuk mereka yang gayat. hihihi. tapi saya sukaaaa! walaupun saya tutup muka pakai tangan. wink2*


ini ada lah sikit gambar yang sempat diambil sebelum dan sesudah mandi. masa mandi memang tak dapat lah nak tunjuk. hihihi. 











sekian, see you with next entry, Dinosour is back in Melaka. :D

2 comments:

Liza Razak said...

x pernah pegi sana lagi..teringin jugak nk pegi :)

msredcheesecake said...

selalu dengar cerita je pasal melaka tapi tak pernah lg holiday sini....teringin sgt....