Sunday, January 8, 2012

so, pilih dekat atau jauh?

takut sebenarnya nak taip enty ni. 
takut orang bosan, jemu, geli nak baca. 
tak habis2 cerita hal yang sama. 
tapi saya tak ada diary nak luahkan semua ni. 
lagipun ada ke orang yang singgah dan baca blog macam ni?

anyway, kepada kawan-kawan yang rajin singgah.
kawan jauh, kawan dekat, kawan realiti atau kawan di alam cyber  
terima kasih. 
you have no idea how much i appreciate you. 
by reading mine, i know you care. 
i love every words that you leave for me. 
trust me. 

again, Love. 
kalau pilih yang dekat, 
boleh msg dan call setiap masa. 
jumpa tiap hari. 
sentiasa ada di kala kita susah. 
tapi kalau pilih yang jauh. 
msg? call? mahal la pulak. kalau ada duit pun, bukannya ada line kan?
nak jumpa? tunggu lah bila masanya tiba. 
masalahnya kita manusia. menunggu tu lah paling kita benci kan?
kalau setakat tunggu 2 ke 3 jam pun saya dah bising, membebel. 
apatah lagi tunggu 2 ke 3 minggu hanya untuk dapat khabar berita. 
tu belum masuk tunggu 7 ke 8 bulan baru boleh jumpa. 
bila masa susah, saya harap dia ada di sisi. bantu mana yang boleh. 
bila saya sedih, saya nak dengar kata-kata nasihat dia. 
tapi apa boleh saya buat?
pendam sajalah~
kalau ingat nak cerita lepas setengah tahun terpisah, 
nanti saya ceritalah. 

mungkin ada yang di luar sana, 
semudah bicara:
>> alahhhh. tunggu je lah. itu pun nak bising. 
>> BF je pun. mengada je lebih
>> orang lain ada ynag terpisah lagi lama, relax je.

yang paling selalu orang cakap:
>> dah tahu susah, kenapa tak bercinta je dengan orang dekat? nak jugak pilih orang jauh. bagi mereka, tak adil kita susah kan kawan, lelaki. bila kita hanya perlu mereka di saat susah.  
*tapi niat saya hanya untuk berkawan. siapa kata siapa perlu kawan lelaki hanya bila masa susah?ada je masa dan ketika, bila masa saya senang, bergembira saya habiskan dengan diorang. tak terfikir ke masa tu betapa saya rasa kasihan pada yang si kejauhan punya perasaan?

as a matter of fact, people can say whatever they want and think. never think what we feel inside. only people who had gone through in the shoes, will always understand the tears. 

p/s: love, i miss you. so much. 

13 comments:

intan.maisarah said...

saya pilih jauh

ainraus said...

intan. i wish you were here.

msredcheesecake said...

Kita kena kuat tempuh ujian yg datang dengan pilihan kita....

ainraus said...

msred! thanks sis. im trying to be strong as i can. :)

storyfromme said...

ikut kata hati.yang mana kita lebih percaya.buat apa pilih yang dekat kalau kita tak percaya dia.tiap hari jumpa bukan sebab rindu tp nak pastikan dia disisi.buat apa pilih yang jauh kalau kita selalu fikir dia akan menipu kita.apa-apa pun ikut kata hati.

Mussawirrina Malek a.k.a Erin Malek said...

pejam celik..pejam celik..
pejam x celik2...
t ad laa dpn mate ko 2...
he3..
[b_d]y

ainraus said...

strotyfromme. yes, so true. thank you! :)

erin. hahahah. insya Allah. thanks erin. :)

aniswany said...

type ja entry apa pun.luah ja semua rasa.ignore ja org yg bosan or jemu dgn entry kamu =)

#jauh itu advanture ,dekat itu owesome =) tp saya prefer dekat =D

ainraus said...

aniswany. thank youu for your understanding. :)

hana_aniz said...

sy prefer jauh. lagi jauh lagi terkenangkan. ;)

btw, sy pun rindu kamu!

ainraus said...

aniz. yes, jauh tu membawa rasa rindu kan. cewahh. :P

sidyasaaje. said...

hye ain , kita tahu feeling awak. sebab boyfren kita pun jauh. kita jumpa dia kadang kadang je. tapi alhamdulillah. kami tak pernah bergaduh. yang penting trust. jangan lah sedeh sedeh sebab rinduu , sebab rindu tu yang seronok. byla jumpa mest kita plan macam macam untuk spend setiap second kita dengan dia. semoga awak berkekalan dengan Afiq. :))

ainraus said...

DYA. terima kasih sayang! :)