Saturday, January 7, 2012

Bebelan Si Gadis #3

okay. 
tadi malam, konon-konon nak pergi makan malam dengan cik FK.
macam biasa. saya paling susah nak decide nak makan kat mana. 
so end up she decided to go to Pizza Hut Batu Berendam. 
sebab tiba-tiba dia teringin lah agaknya. 
jadi saya tak kisah la nak makan mana pun asalkan tak perlu decide. 
pakai spek mata. *sebab saya rabun silau*
and go!


malam, tak ramai sangat orang kat Pizza Hut. 
Island Supreme, mine. and Royal Masala, hers. *cik FK punya pedas.lepas ni tanak order dah. *
Temoura Calamari , Ice Cream. 
makan punya makan. kenyang lah akhirnya. Alhamdulillah. 
bila tiba part nak bayar ni macam biasalah. 
kira kau punya, kira aku punya. cik FK pun letak bahagian dia. 
saya ni punya lah mencari dalam beg, 
RUPA-RUPANYA BEG DUIT TERTINGGAL!
masa tu punya lahhhh terkejut. cuak. suspen. 
semua ada lahh. 
bukan sebab takut kena basuh pinggan. 
itu cik FK boleh laa nak dulukan duit dia kann. *apa la guna kawan kalau tak dpt tolong.cewahhh. hihihihi*


the most scary part is that i dont have the IC and driving licence!
ohh God knows what i feel that moment. 
dah la muka saya ni memanjang asik kena tahan dengan JPJ lah, Polis lah. 
kang buat nya tetiba ada road block lagi?
tak ke haruuuuuu. 
tapi nasib baik. 
nothing happened. thank God. 
menggigil jugak lah tangan dan kaki tu kannn. 


jadi peringatan, sendiri mau ingat lah ye cik Ain.  


and one more thing, i just feel comfortable. honored. 
bila salesman, saleswoman, waiter or waitresses or whoever, 
called me 'Kak'. 
yes, i admit.
kalau dulu mungkin rasa tuanya aku kau panggil aku kakak!
tapi sekarang, rasa lebih selamat, selesa. 
at least dia hormat kita sikit kann. 
*okay, perasan*


p/s: awak. kalau lah awak tahu betapa saya menahan rindu. dapat bercakap dengan awak seminit pun jadilahh. sekurang-kurangnya saya tahu awak selamat. 

No comments: