Monday, November 28, 2011

Pencinta Novel

helo. 
siapa sini minat baca novel?
samalah kita! hehehe.
tak kisah la melayu ke, English ke.
tapi membaca boleh beri kita kepuasan kan?
dan bagi jalan cerita yang kita boleh ingat sampai ke hari ni, tentu ada makna disebaliknya. 
saya respek penulis novel yang mampu menarik jiwa pembaca,
untuk masuk kedalam isi cerita yang nak disampaikan. 
tapi semakin kita dewasa, 
masa yang ada untuk kita habiskan pada pembacaan novel makin terhad. 
sekarang masih belajar, 
ye, saya mampu mencuri masa untuk membaca. 
walaupun tak siap assignment atau tak habis study untuk test. 
haihhh. jangan amalkan sikap di atas ye. 
kalau dalam dunia bekerja?
ntahlaa. ramai kawan yang sama gilakan novel. 
dah tak punya masa untuk dicuri. 
itulah hidup. sentiasa berubah. 
dan kita, kenalah gunakan masa sebaiknya. 

anyway, membebel panjang ni. 
sebenarnya saya nak mintak tolong. 
i am looking for a thriller novel. 
which means, novel genre seram. 
yang mana saya dah lupa tajuknya dan lupa siapa penulisnya. 
yang cuma saya ingat cover novel tu. 
ada tangan-tangan yang keluar dari tanah. 
ada sesiapa tak yang tahu novel apa ni?
ada banyak novel seram yang saya rindu nak baca semula. 
tapi. ntah apa tajuknya. 
kepada pencinta novel. 
sudilah kiranya bantu saya yang pelupa ini?
terima kasih.  :)

Sunday, November 27, 2011

jangan rampas cintaku.

Tuhan, 
aku mohon. 
jangan Kau ambil pergi perasaan ini. 
jangan Kau tarik nikmat ini. 
jangan Kau hilang kan cinta di hati. 
aku sedar. insan sehina aku tak layak meminta-minta. 
tapi aku tak mampu. 
hanya pada Mu aku berharap. 
biarkan cinta ini kekal mekar di hati. 
selamanya disini. 
biarkan bahagia yang ada, 
terus bersamaku. 

sibukkah aku?

helo! 
agak lama membiarkan blog picisan ni sepi tanpa cerita.
mungkin.
inilah bayaran seorang pelajar tahun akhir?
semester ini cuma 3 paper untuk final exam.
tapi percayalah. 
aku lebih rela ada lebih dari itu asalkan beban di kepala tak seberat ini.
terlalu banyak projek assignment yang masih terbengkalai. 
Projek Sarjana Muda? aka Final Year Project?
usah ditanya. 
sampai aku segan dan malu untuk berjumpa Supervisor kesayangan, Dr. Azmi. 
setiap kali jumpa, tak pernah adanya perkembangan dalam projek. 


agaknya macam mana lah aku nak hadapi semua ini? kan?




P/s: love, wherever you are, im here, still waiting. i miss you!

Wednesday, November 16, 2011

Bebelan si gadis #1

entry ini hanya untuk merepek. 
sebab tak tahu nak merepek kat mana. 
kalau asyik tweet emo je, orang kata buat serabut Timeline diorang je. 
kalau update kat status Facebook. pun orang menyampah. 
*habis dekat blog ni orang tak geli ke nak baca ain? *
okay mintak maaf kepada kawan-kawan yang baca blog ni ye. 
tapi memang blog ni tempat personal saya. tempat saya melepaskan luahan hati yang tak tertanggung. 
cewahhhh. 


apa yang aku nak merepek sebenarnya ni?

yang kau jauh kat sana. 
yes. kau. jauh dari penglihatan aku. 
tapi kenapa la aku asyik ingat kan kau je?
penat tahu. 
menanti. menunggu. 
call dari malam semalam. 
ringing. 
tapi takde siapa yang jawab. 
aku gigih, terus call, dengan harapan dapat dengar suara yang aku tunggu. 
hampa. 
perempuan tu jugak yang jawab akhirnya!
operator Digi. aku nak BF aku yang jawab call tu. 
please lahhh. 
tengah malam sikit. terus takde ringing. 
takde dah bunyi tut tut tut. 
laju benor perempuan tu yang jawab. 
sedih. tidur sambil menanti kau balas panggilan rindu. 
tapi aku terus tertidur dalam kehampaan. 
hari ni, aku call lagi. 
tapi. masih. sama. 
tiada yang menggembirakan aku. 

p/s:wish me luck for a test; Engineering Ethics. tomorrow. thank you love.

Saturday, November 12, 2011

love is not easy

to be loved, it's a gift
to love, it's a sacrifice
loving someone, give you a smile.
missing him, give you tears. 
by loving him, you'll miss him
two things that will never leave you alone.
yes, missing him is tiring. 
but you cant stop waiting for him. 
you cant avoid thinking of him. 

that is when you love him. deeply. 


p/s: kerja merindu itu bukan mudah. dear love, please be safe. may everything is fine, there.