Sunday, September 18, 2011

married at this age; 22? mahligai cinta #1

helo love!
apa khabar?
masih ada yang sudi baca blog ni ke?
harapnya ada la ye. 


semalam. Sabtu, 17 September 2011.
seorang kawan sekolah menengah dah bernikah.
antara kawan yang terawal. inilah wedding kawan yang pertama saya attend.
sebelum ni first wedding kawan, tak dapat datang. 
terkejut jugak kan tengok kawan sendiri kahwin pada usia muda,
tapi betul lahh.
kata dia, jodoh dah sampai. kahwin je la kan?


tapi kalau cermin diri sendiri.
saya tahu banyak benda yang perlu belajar.
banyak benda yang perlu diubah.


memasak? belum sampai minat nak belajar. but one day, i'll start. 
mengemas? kena belajar untuk jadi lebih cekap.
kehidupan sosial? lepas kahwin saya kena kawal sikit, tak boleh nak keluar sesuka hati. 


hohohohoho. terlalu banyak benda perlu difikirkan. 
jadi, biarlah masa yang menentukan. 
walau apa pun, semoga kawan-kawan yang dah atau akan menempuh alam perkahwinan dalam masa terdekat,
SEMOGA BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT. CINTAILAH SANG SUAMI SEHINGGA KE SYURGA. :)

Thursday, September 15, 2011

rumah baru kami kecik.

helo there!
sangat lama tak meng'update' blog ni kan?
maaf. makin hilang bahan untuk dikongsi la.
nampak sangat hidup saya makin suram.

hmmm.
anyway. new semester has begin.
means i am now a final year student of engineering.
final year project has started to give me stress and headache.
come on! it's only the first week now? and you dont even give a chance to enjoy?
okay. enough ain!
holiday is over!
you need to focus!
remind me people. please.

final year? we moved into a new house.
small one.
pangsapuri. tingkat 4.
which means, selagi ada tangga. kau naik je Jah!
memang tingkat atas sekali!
berpeluh jugak kalau dah sampai bawah, tetiba ada barang tertinggal. demyu!
but it's okay. at least saya boleh kurus kan????????????
HAHAHAHAH.
so, this year rumah kecik.
takde maknanya saya nak tunjuk kat korang gambar rumah dan gambar bilik macam tahun lepas.
bersepah tak hingat. sebab main susun je asal muat.
tapi takpe.
nama pun student kan?
kena la bersusah-susah dulu kan?

until i got new ideas,
see you later lovers! *HUG*