Friday, February 25, 2011

Terima kasih Swatch sebab ambil duit saya.

padan muka aku.
usha dah beberapa bulan.
tanak tanya langsung salesgirl tuh.
duduk simpan niat tu dalam hati.
kan dah kecewa. tapi tak berapa nak kecewa sangat la. 
cukup merepek ain. 


anyway. encik boyfriend suka 'the plain pink'.
dan saya suka corak yang agak kecomelan.
harga? mestilah yang agak kecomelan dan ekslusif tu murah berbanding 'the plain pink'.
tapi masih lagi dua-dua dalam warna pink. 
itu perkara yang boleh dikatakan wajib.


akhirnya hari ni tergerak la hati nak pergi membeli.
tapi rupa-rupanya?
yang saya gila punya berkenan siap berangan lagi,
untuk memiliki seutas jam dengan tali yang begitu comel dan ekslusif tu,
HANYALAH SESUAI UNTUK BUDAK-BUDAK.
haish. kecewa.
tanya salesgirl tu, tak boleh ke umur remaja macam saya yang pakai? 
*masalahnya remaja lagi ke?*
dia macam berat je nak angguk.


so finally,
saya pilih 'the plain pink' yang menjadi pujaan hati encik boyfriend.
melayang duit saya. adoiiii.




dah. gedik nak tunjuk kat encik boyfriend la kononnya.
tapi tak sedar pulak kat atas kapal tu takde internet. :(
tunggu je lah dia turun kapal lepas raya cik ain oiiiii~

happy birthday nasuha!

hey. its a bit late entry to wish her happy birthday.
but still today is her birthday.

anyway suha.
here it is.

wish you a happy life forever and after.
may your life be blessed always.
pray for your success in whatever you do.
last but not least, friendship forever. okay?



farah with birthday girl, suha.




the dinners.



me, and shema the planner. :)


that's all from me, a friend named ain!

Wednesday, February 23, 2011

Burlesque


movie ni boleh laa.
saya layannnn je story line ni. 
tapi terlalu lama sebab banyak sangat lagu dia nak nyanyi.
pada siapa yang minat pada nyanyian dan tarian,
berbaloi la untuk anda tonton filem ni.
tapi bagi yang kurenggg sikit,
lebih baik jangan.
takut anda tertidur pulak.

okay, lepas ni siapa nak belanja saya No String Attached pulak?

Tuesday, February 22, 2011

kematian.

i'm gonna make it short.
it's a sad story.
i lost my babies. they are all dead.
thanks baby fishy for giving a memories.

ohhh. kenapa lah susah nak jaga korang ni?
aman lah anda di sana. -.-

Sunday, February 20, 2011

Fly FM Cupid Catch

it's a Fly FM outdoor broadcast.
which is the first time happened in Malaysia for broadcasting from two different places.
One Utama and Sunway Pyramid from 12 p.m. till 6 p.m.

i was being asked to join the team for Engineering department.
even though im gonna start my internship on May 9,
but my supervisor recommend me to join and learn about the system.
its a bit tiring since i have to stand all the way controlling the system.
but its a new thing and i had so much fun okay!
really exciting!


thanks sis for your accompany. 


jom. jom. pergi kerja la kalau dah tukar baju. :)


thanks Mr.Simon for the shirt.
it really suits me for the size. :)
and those awesome DJ; zher, hunnymadu, hafiz and ben.
its a regret of mine for not taking photos with you guys.
but thanks for all the guidance.

cant wait to meet you guys on May!

Saturday, February 12, 2011


encik di atas yang buat saya demam ke?
emmm. takkan baru tinggal saya 3 hari sampai demam saya dibuatnya?
ohhh. rinduuuuu gila!
tu lahh. siapa suruh jadi suri rumah lama-lama. 
kan saya dah jadi kekok bila awak takde?

tapi encik jangan risau yeah.
saya akan tunggu awak.
insya Allah saya akan kuat.
kalau awak praktikal 9 bulan, siap pergi jauh-jauh lagi kan.
saya sanggup tunggu. 
apa tah lagi kali ni awak kerja 6 atau 7 bulan je.
lepas tu kapal awak pusing kat Malaysia je.
emm. tak merasa la saya hadiah oversea macam yang lepas. 



biarlah kenangan dan gambar-gambar je yang teman saya selama 6 bulan ni.
okay?

no matter how far we are apart, it never fades my love for you baby.


Friday, February 11, 2011

fever.

i am sorry for not updating this blog for the few days.
its only a couple of days he's being away from me.
but i already had a bad fever.
i cant sit for the Quiz.
i hope with the medical certificate, i will be given a chance to take it later.
another thing, next week the mid-terms are all around.
yet i cant even to start my revision.
i wish i can get well very soon.

Wednesday, February 9, 2011

Amaran Keras!

buat semua pembaca yang dihormati.
bermula pada tarikh ini, Februari 9 2011.
blog ini berkemungkinan akan dipenuhi dengan entry atau post yang melibatkan perasaan.
perasaan rindu yang akan membawa kepada mood jiwang.
maka dengan itu,
sila maafkan tuan punya tanah jika anda terasa amat bosan.
hobi menulis luahan hati dalam bentuk puisi mungkin akan kembali.
harap maklum.

Monday, February 7, 2011

Johnny's ; my first time.

hey. maybe i am a bit out-dated.
punya la dah lama Johnny's ni ada kat mana-mana.
ni baru pertama kali saya makan?
itu pun sedap si ecah kawan saya ni gedik-gedik ajak saya lunch dengan dia semalam.
means, Sunday Feb 6 2011.
boleh masuk diari tahunan tak tarikh ni?

bila si ecah ni sampai je rumah saya.
baguslah. saya tak mandi lagi. tapi tengah jemur baju.
padahal dah dekat pukul 1 tengah hari.
anak dara tak senonoh la kejap kan.
dipendekkan cerita,
sebelum kami gerak, si maiza housemate saya tiba-tiba nak ikut.
konon bosan lepak rumah katanya.
jadi, pergilah kami bertiga ke Restoran Johnny's di Jusco Melaka.
dekat ayer keroh tu haa. lama betul saya tak ke sana.
maklum lahh. asik pegi Jusco Bandaraya je.
heee~ :D

so. hampeh la saya dan si maiza tak reti order.
bising tanya ecah dan juga pelayan yang amik order tu haa.
yang ni sedap ke tak?
yang ni pedas sangat ke?
yang ni dia goreng dengan belacan eh?
ntah apa-apa punya soalan pun keluar.
lantak la kan. dah setel order.
kami pun masuk.
malas nak taip. anda semua layan je la gambar ni eh?










done. )

my collection.

dah bosan-bosan ni. tak tahu nak taip entry apa.
muncul la idea merepek-repek.
blog ni dah berhabuk dan bersawang segala bagai.
punya lah malas nak update.
memang padan muka kau lah ain takde follower sangat.
siapa nak ikut blog yang update 50 tahun sekali?
emmm.

cuti dah habis.
balik melaka, masa untuk berhempas pulas untuk semua Test la tak lama lagi.
sampai je rumah sewa.
macam biasa lah.
kemas barang.
kali ni terlebih rajin.
rupanya banyak lagi Keychain yang kawan-kawan dan family bagi.
simpan je semua. sayang nak pakai la konon. huhuhu.
tu belum masuk pin yang comel-comel.
ada yang beli sendiri. ada yang orang bagi.



thanks to those who give me all this.
i do really appreciate it.
anyone wish to give me new collection? heee. :D