Sunday, September 18, 2011

married at this age; 22? mahligai cinta #1

helo love!
apa khabar?
masih ada yang sudi baca blog ni ke?
harapnya ada la ye. 


semalam. Sabtu, 17 September 2011.
seorang kawan sekolah menengah dah bernikah.
antara kawan yang terawal. inilah wedding kawan yang pertama saya attend.
sebelum ni first wedding kawan, tak dapat datang. 
terkejut jugak kan tengok kawan sendiri kahwin pada usia muda,
tapi betul lahh.
kata dia, jodoh dah sampai. kahwin je la kan?


tapi kalau cermin diri sendiri.
saya tahu banyak benda yang perlu belajar.
banyak benda yang perlu diubah.


memasak? belum sampai minat nak belajar. but one day, i'll start. 
mengemas? kena belajar untuk jadi lebih cekap.
kehidupan sosial? lepas kahwin saya kena kawal sikit, tak boleh nak keluar sesuka hati. 


hohohohoho. terlalu banyak benda perlu difikirkan. 
jadi, biarlah masa yang menentukan. 
walau apa pun, semoga kawan-kawan yang dah atau akan menempuh alam perkahwinan dalam masa terdekat,
SEMOGA BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT. CINTAILAH SANG SUAMI SEHINGGA KE SYURGA. :)

2 comments:

hana_aniz said...

siapakah yg kahwin tu?? waaa

ainraus said...

kawan mrsm KK. jeles la n aniz! huwaaaa. :(