Thursday, April 14, 2011

bila memandu dalam hujan lebat.

penat.dan bosan.setiap kali drive balik mesti sorang-sorang.
nak hilang mengantuk buat apa?
pasang lagu kuat-kuat sampai nak pekak telinga.
pun tak berapa nak berkesan.
bawak laju-laju? bahaya pulak~
speed trap lagi.
*pernah ke kau slow bila ada perangkap had laju ain oi?*
hishh. utamakan keselamatan di jalan raya ye kawan-kawan.
kena cari alternatif lain. 


so hari ni perjalanan saya lain sikit.
huuuuuuu. selalu kalau perjalanan KL-MELAKA-KL,
kalau tak sangkut jamed, accident, mesti sangkut hujan lebat.
hari ni sangkut dalam hujan.
lebat gilaa pulak tu!
hishh. habis saya yang jenis mudah terkejut setiap kali guruh,kilat dan petir macam mana kalau tengah drive?
alone pulak tu.
haaaaa. 
tu la hebatnya diri saya. *cewahhhh*
kalau time drive, automatik boleh kawal perasaan terkejut dan takut tu. 
sebab tanak PERGI dalam accident. 
jadi untuk keselamatan bila kita tak nampak jalan langsung,
semua kereta pakat pasang lampu, double-signal.
tak cukup dengan tu, siap bawak 60km/j tau!
tapi ada jugak golongan yang macam kena kejar dengan hantu.
bawak macam 140km/j .
tak sayang nyawa takpelah, tapi tak kesian ke kat orang lain yang memandu penuh hati-hati.
tiba-tiba mcam air terjun menjunam kan cermin kereta.
semuanya gara-gara kau bawak macam pelesit.
*paham-paham je la kalau kereta laju sangat then langgar kawasan yang penuh air*
hishhh. suspen sekejap aku!


nasib baik dah selamat sampai rumah.
Alhamdulillah.
jadi nak buat apa sekarang? 
dah sorang2 kat rumah, apa lagi. tidur lah jom! zzzzZZZZzzzz. 

4 comments:

msredcheesecake said...

hi cik ain,
kalu memandu dlam hujan, msred pasang hotfm....

ainraus said...

ohh ye? i lagi suka pasang CD. :)

intan.maisarah said...

aku aje fobia bawa kereta

ainraus said...

kau kena buang fobia tu la intan.