Monday, April 18, 2011

amaran buat semua pemandu!

kepada semua pemandu kenderaan di Malaysia.
kita sering disuakan dengan iklan dan peringatan untuk berhati-hati di jalan raya.
jangan lupa untuk memakai tali pinggang keledar, topi keledar.
jangan bawak dengan melebihi had kelajuan yang ditetapkan.
jangan langgar lampu merah,
jangan memotong di garisan yang tidak diputuskan.
jangan jadi samseng jalan raya.
dan banyakkkkkkk lagi la kannnn?


tapi. ada lagi satu.
mungkin tak ramai yang lupa.
tapi benda ni saya memang lupa sangat!
LESEN MEMANDU!
alahai. dah expired hampir 2 minggu. 
boleh tak perasan langsung!
dengan selamba tanpa rasa bersalah,
masa lalu kat road block kat melaka.
siap angkat tangan main hai-hai dengan pakcik polis!
tak cukup dengan tu, 
balik Putrajaya dari Melaka dengan lesen yang dah mati!


Ya Allah. dah la hujan lebat amat.
keadaan boleh tahan bahaya.
mengucap panjang ma dan abah bila tahu lesen dah mati.
buatnya kalau jadi apa2?
tak pasal je insurans tanak cover langsung.


jadi sebagai peringatan, jangan lupa melawat lesen memandu dalam wallet masing-masing.
selamat memandu dan utamkan keselamatan.
doakan keselamatan saya nak balik Melaka esok! 


p/s:kalau nak buat entry pasal perfume lagi. korang bosan tak? heeeee. :D

12 comments:

~ariFFin~ said...

cewahhh...jangan bawak laju2 ye...slaloo nmpak mcm WTE viva putih bawak laju je kat are jalan zoo melaka..hak3...kantoii di situ

ainraus said...

ARIFFIN. jangan la cakap kat sini. malu laaa. :P

mitsubishievo said...

haha...camnelah boley luper nurul....mnde penting tu..len kali jgn wat lg! hehe

ainraus said...

YANA. tu lahh. insya Allah lepas ni tak lupa dah. :) thanks.

Balqis Riza said...

bal, lesen mati setahun rupenye..
ain byg...
bal blk msia jarang..so cm lupe la psl lesen..
sepanjang 2010, bal bwk keta kehulu ke hilir, lesen mati..
hahahahaah

ainraus said...

wahhhh. bal lagi otai! HAHAHAAH. :D

Muhammad Safie said...

otai beb....hahahah

ainraus said...

haaaaa. otai la sangat kan SAFIE. :D

msredcheesecake said...

cik ain,
lenkali tanda expiry date dlam kalender, pas tu tampal kat dalam kete k.heheeeee

ainraus said...

MSRED. hahahaa. boleh eh buat macam tu? akan dipertimbang kan. :)

storyfromme said...

peh,taiko la.selamba jer :)

ainraus said...

STORYFROMME. heheh. lepas ni tanak buat dah. :)