Thursday, March 24, 2011

aku yang terlalu sempurna.

hari ni dah selesai satu subjek untuk test 2.
kalau diikutkan, memang nak je ikut cakap ma abah.
balik Putrajaya hujung minggu ni.
then hari ahad pergi melawat adik kat Bagan Datoh sempena birthday dia.
tapi apa nak buat? tuntutan sebagai seorang pelajar.
cewahh~ ayat skema.
ada test Jepun hari isnin. ada test Data and Communication Network hari selasa.
belum masuk assignment yang nak kena submit. jadi terpaksa batalkan niat nak balik rumah.

okay. enough pembuka entry yang takde kaitan dengan tajuk.

AKU YANG TERLALU SEMPURNA.


aku kan cantik. baik. bijak. pandai jaga hati orang. tak pernah nak marah kalau orang pijak kepala, mengata belakang atau buat cerita pasal aku.
aku terlalu sempurna. 
aku tak pernah moody, sentiasa tersenyum.
tak punya apa-apa masalah.
takde apa pun yang orang lain tak puas hati tentang aku.
aku lemah lembut, sopan santun dan berbudi pekerti.
pemurah, memang tak pernah berkira.
aku pun tak pernah tersa hati dengan sesiapa.

helo! kalau korang nak cari individu macam AKU tu, percayalah. memang sampai mati pun korang tak jumpa. sebab atas dunia ni memang takde siapa yang diciptakan sempurna. 
mungkin ramai antara kita yang dilahirkan sempurna fizikal, tapi perangai? sifat? kekurangan lain tetap ada.

maka, dengan siapa kita berkawan, kasih dan sayang, cuba la terima diri dia seadanya. 
kepada kawan-kawan yang ikhlas bersahabat dengan AINRAUS,
terima kasih!
sebab terima saya yang kelam kabut tak tentu pasal. *menggelabah kadang2*
terima saya yang agak lemah daya ingatan. kadang tu nak cakap apa pun boleh terlupa.
terima saya yang kadang2 agak moody bila tension.
sedih dan diam bila rindu.
emosional bila tak sihat.
busybody nak tahu pasal korang yang saya kenal. *ambil berat sebenarnya*
dan
kadang-kadang buat hidup korang serabut. 
walaupun korang rimas, terima kasih sebab masih setia jadi sahabat!
TERIMA KASIH!





gambar hiasan. :)

7 comments:

FK said...

Be strong Nurul:)

Tinkerbell said...

huhu,,menarik,,suke sgt bace,,
biaselah mane ade yang sempurna kecuali DIA,,,hehe,,perli kwn" ke ape kate pasal mane leyh cari yang sempurna mcm u?haha,,,biasela,,i pun selalu wt salah,,,insan lemah,,tapi yang best u akui diri u mcm mane,,,yup,,tu part paling best,,jujur tentang diri!=)

ainraus said...

FK. fuiyoo. farah khalim baca entry aku! hahahaha. :D

tinkerbell. heee.
:D thanks for reading. takde nak perli sapa pun. saja je. :)
anyway, that's truly me.

SofieyAzwa said...

Hahhaha.. Saya x sempurna laaa. :9

ainraus said...

tapi saya sayang awak sofie. :)

PeNgEmiS dUniA said...

kadang2 i just wonder , why susah sgt nk dpt sahabat yg sebenar . :(

ainraus said...

pengemis dunia. sebab mereka selalu cari yang terlalu sempurna. bila nampka kelemahan, kawan jadi tak ikhlas.