Friday, January 28, 2011

kena saman lagi ke?????

haish. 
takde lesen memandu susah. ada lesen pun susah.
takde kereta leceh, ada kereta pun leceh. 
ni lah padahnya kalau tak beringat.
bila bawak kereta, patuhi la segala undang-undang.
beberapa tahun lepas, *cewahh. macam la lama sangat*
kena saman dengan JPJ dekat Melaka sebab tak pakai seatbelt. 
RM300.
naik mahkamah baru la kurang sikit.


azam selepas tu?
tanak lupa pakai seatbelt.
tapi kesalahan lain?
ntah laa. jangan la tiba-tiba saman sampai. 


huhuhu. hari ni balik Putrajaya.
macam biasa, memandu sendirian kan mengantuk?
jadi konon tanak lah bawah 90 km/h.
TAPI!
awal-awal masuk highway,
dah nampak khemah Polis!
alamak aii~ slow kejap.
lama sikit lepas tu,
kerata Mitsubishi Lancer?
tapi ada pelekat Polis: Peronda Lebuhraya!.
adeyhh~ slow lagi. takut kena kejar.
jalan lagi. ada apa pulak?
2 ke 3 kereta dan lori kena tahan dengan Polis kat tepi jalan!


ohoiiiii! baru la teringat. 
kan nak Chinese New Year ni!
mestilah ada Ops Sikap kan?
haiyaaa. 
matilah. semoga takde lah speed trap yang sangkut!


kepada pemandu lain,
memandu lah dengan cermat.
Ingatlah insan tersayang.
yang penting, nanti duit melayang oi kalau kena saman!

2 comments:

amroll said...

thx ingatkan.ades.aku baru je kene saman ngan mbmb siang tadi.heheh.

ainraus said...

huuu~ sama2. pemandu akan sentaiasa memahami. :)