Monday, January 31, 2011

the interview for internship! :)

yeay!
guess what?
i had an interview today for my internship.
i was like. huh?
kenapa lah nak internship pun kena interview.
then a senior told me that is common.
so, i prepare for myself.
puas lah nak mencari tempat nya,
nak ingat company background lagi.
nak fikir balik apa yang aku dah belajar.
tu belum masuk pujian untuk diri sendiri pulak kan?


anyway. 
gerak pukul 12 p.m.
dengan kawan yang biasa dengan jalan area Bandar Utama tu lahh.
tapi sangkut jamed lahh pulakk. 
benci gila! dengan kereta manual pulak tuh!
aku dah la nak interview kejap lagi. boleh pulak sangkut jamed?
adoiiiii~


then 1.30 kami pun sampai.
dah la nak cari parking pun bagai nak gila.
lepas tu boleh pulak pakcik guard tu marah2 kami.
kata tak boleh masuk. sebab semua orang keluar lunch.
then melepak pulak depan IBM.
pukul 2 saya pun pergi la masuk ke Media Prima Berhad.
yeay!.
makin seram untuk interview.
dipendekkan cerita.
Mr. Simon Lee dan juga Mr. Simon Warkey yang interview saya.
interview tu agak menyenangkan hati.
tapi tak formal sgt. boleh cakap campur2 BM and English.
again?
i was shocked!
knowing that no one ever has an internship in the department of Radio Network Engineering.
moreover. im the first lady to be in!


can you imagine how excited i am?
ohh. thank God. im so glad. :D

6 comments:

Nathalia said...

mesti dpt pny la.. :)

ainraus said...

sis. dah mmg dapat pun. :)

sophie said...

Wahhh..BEstnya dah ade pengalaman interview

ainraus said...

hee. :) tu lah. at least lepas ni i know apa yang kena improve.

Suhaidah Arshad said...

w0www...congrates ain..^_^

ainraus said...

thanks Sue. :)