Saturday, December 31, 2011

thank you, goodbye. and i'll miss you.

morning sunshine!
it's the very last day of 2011. 
happy Saturday people. 
what's the plan for this weekend?
or new year's celebration?
31st December come again. but then again, the year keep changing. 
and age is becoming older years by years. 
welcome 2012!


yesterday i missed my dad belated birthday celebration. 
he's turning 51 on Dec 28th 2011. 
happy birthday dad! may God bless you and always be healthy. 
i love you!
so today, i missed the wedding reception of my uncle. 
but still, i went for last week's reception. 
so it's nothing much to miss this one, i think. 
congratulation for you wedding anyway! may this one will last forever.
tonight? i'm hoping to have a great time with my friends! 
BBQ, we're coming. :)


anyway, talking about 2011. 
there's so much thing that happened in our life. right?
>> Popeye the sailor-man started working. 
>> my big brother graduate and now is a working-man. 
>> my sister now is no longer a student at school. 
>> my internship, the moment that i'll never forget at Media Prima Radio Network; HotFM FlyFM OneFM
>> and some other else that might be memorable for me in person. 


too many things, i'd experience myself, teach me to be matured in life. 
best or bad memories. it'll turn up to be the best moment in life, one day. 
only God knows the best for all of us. 
goodbye 2011!


p/s: darling baby, i wish you could be here. it's almost a year. happy new year. 

Thursday, December 15, 2011

Disember, tarikh itu menggamit kenangan pilu kami sekeluarga.

26 Disember. it's about 10 days from today. 
genap 7 tahun kenangan itu tinggal bersama kami sekeluarga. 
badai Tsunami yang melanda,
membawa pergi terus kasih sayang seorang anak, seorang ibu, seorang isteri, seorang kakak dan adik.
juga kasih sayang seorang ibu saudara. 


i miss you aunt, really miss you. a lot. 
you used to advice me in every single things in life. 

  • makan; jangan biar ada bunyi bila mengunyah. anak dara tak sopan buat macam tu. *dah berjaya sebab aunty ajar dari kecik*
  • kalau pakai sudu garfu, jangan biar ada bunyi berlaga dengan pinggan. agak kolot katanya. *ma pun cakap benda yang sama, tapi kadang-kadang tu berlaga jugak aunty. hihihi. *
  • pakaian, aunty suka tengok yang up-to-date. nampak moden. *tapi anak saudara aunty ni tak pandai bergaya macam aunty*
  • belajar kena pandai-pandai. kalau boleh amik medic, sebab aunty nak anak saudara aunty yang operate aunty. *tapi aunty, lepas aunty pergi , nurul tak amik pun. ma abah pun harap benda yang sama. tapi, tak ada rezeki. :( *
  • aunty nak anak saudara aunty pandai swimming. tak handal pun, sikit-sikit pun jadilahh. *sampai sekarang, nurul terkial-kial lagi nak belajar berenang. i need more time maybe. *

but one thing i wanna be just like you aunt, you are so cool. never get angry easily. you were such a soft spoken person. and if only you had finish your PhD. you never give up on your study, business, and your life. 
may you are in peace, there. 


p/s: saya tak mampu nak ceritakan balik apa yang berlaku pada kejadian tu. tapi ada artikel ni menceritakan segala apa yang berlaku. terima kasih kepada wartawan yang hadir, 7 tahun yang lalu.

Monday, December 5, 2011

Fun vs. Future

you cannot have fun, 
and at the same time hoping for the future will be the most greatest ever!
you have to choose. 
maybe it about too late to realize that.
but, life says;
it's better late than never. right?


so people, i am now should concentrate on my final year project. (Projek sarjana muda PSM)
but. 
this thing, had give me a stress, that already put away my strength. 
keep regretting the engineering field that i'm doing. 
if only i can turning back in time, 
i wouldn't let this happen to my life. 


PSM= projek sangat mudah? pening sampai muntah? panggilan sakaratul maut?


no. it is just terms showing that most of us, not in a good condition. 
may God bless us. 

Ombak Rindu?

helo pencinta novel. helo pencinta filem Melayu. 
sebelum anda teruskan bacaan dalam entry ni, 
kepada sesiapa yang belum tengok Ombak Rindu, 
atau obses dengan filem Ombak Rindu. 
lebih baik anda keluar daripada page ini. 
takut entry ini akan mengecewakan anda.
tapi, walau apa pun. ini hanya lah pendapat peribadi saya. 
sama macam pendapat saya untuk filem lain. 
*senyum*

Ombak Rindu.

novelnya penuh dengan babak yang menyentuh perasaan. 
sedih, terharu. gembira. 
macam-maca emosi yang penulis, Fauziah Ashari bawakan untuk kita selami. 
perasaan takut dan trauma yang dialami Izzah, 
perasan berbelah bahagi antara cinta dan harta dalam diri Harris. 
kisah cinta Myla Amylia, Harris dan Izzah. 
sengketa, angkuh, ego Dato Sufiah. 
semua nya bersatu bila kita menyelami isi penceritaan yang disampaikan. 

filem?
bagi saya, andai kata anda peminta tegar novel ini, 
anda akan hafal setiap plot yang ada. 
sayangnya dalam filem ini, 
watak yang diubah karakternya. 
ibu saudara izzah tidak membenci izzah seperti dalam novel;
perkara pertama yang telah memotong emosi. maksud saya, hilang kosentrasi. 
keluarga tiri harris?;
tiada dalam penceritaan langsung. 
ya, mungkin untuk memendekkan cerita. 
kawan sekampung izzah, Mail? ;
tiba-tiba menjadi salah satu watak yang agak penting dan banyak pulak kemunculannya?
ya. adalah alasan tersendiri. 

benar, mungkin ada diantara anda yang berkata;
"alah. biasalah tu nak ubah sikit jadi filem. takkan nak ikut 100% cerita novel kan. "
bagi saya, kami yang jatuh cinta pada cerita Ombak Rindu berdasarkan novel, 
akan rasa kecewa bila filem itu disampaikan agak berbeza dengan cerita asal. 
tapi, semoga industri filem Malaysia akan terus maju. 


malas nak komen lebih-lebih. 
sebab saya bukan seorang yang pakar. 
hanya melontar pendapat peribadi. 
selamat menonton! 

Monday, November 28, 2011

Pencinta Novel

helo. 
siapa sini minat baca novel?
samalah kita! hehehe.
tak kisah la melayu ke, English ke.
tapi membaca boleh beri kita kepuasan kan?
dan bagi jalan cerita yang kita boleh ingat sampai ke hari ni, tentu ada makna disebaliknya. 
saya respek penulis novel yang mampu menarik jiwa pembaca,
untuk masuk kedalam isi cerita yang nak disampaikan. 
tapi semakin kita dewasa, 
masa yang ada untuk kita habiskan pada pembacaan novel makin terhad. 
sekarang masih belajar, 
ye, saya mampu mencuri masa untuk membaca. 
walaupun tak siap assignment atau tak habis study untuk test. 
haihhh. jangan amalkan sikap di atas ye. 
kalau dalam dunia bekerja?
ntahlaa. ramai kawan yang sama gilakan novel. 
dah tak punya masa untuk dicuri. 
itulah hidup. sentiasa berubah. 
dan kita, kenalah gunakan masa sebaiknya. 

anyway, membebel panjang ni. 
sebenarnya saya nak mintak tolong. 
i am looking for a thriller novel. 
which means, novel genre seram. 
yang mana saya dah lupa tajuknya dan lupa siapa penulisnya. 
yang cuma saya ingat cover novel tu. 
ada tangan-tangan yang keluar dari tanah. 
ada sesiapa tak yang tahu novel apa ni?
ada banyak novel seram yang saya rindu nak baca semula. 
tapi. ntah apa tajuknya. 
kepada pencinta novel. 
sudilah kiranya bantu saya yang pelupa ini?
terima kasih.  :)

Sunday, November 27, 2011

jangan rampas cintaku.

Tuhan, 
aku mohon. 
jangan Kau ambil pergi perasaan ini. 
jangan Kau tarik nikmat ini. 
jangan Kau hilang kan cinta di hati. 
aku sedar. insan sehina aku tak layak meminta-minta. 
tapi aku tak mampu. 
hanya pada Mu aku berharap. 
biarkan cinta ini kekal mekar di hati. 
selamanya disini. 
biarkan bahagia yang ada, 
terus bersamaku. 

sibukkah aku?

helo! 
agak lama membiarkan blog picisan ni sepi tanpa cerita.
mungkin.
inilah bayaran seorang pelajar tahun akhir?
semester ini cuma 3 paper untuk final exam.
tapi percayalah. 
aku lebih rela ada lebih dari itu asalkan beban di kepala tak seberat ini.
terlalu banyak projek assignment yang masih terbengkalai. 
Projek Sarjana Muda? aka Final Year Project?
usah ditanya. 
sampai aku segan dan malu untuk berjumpa Supervisor kesayangan, Dr. Azmi. 
setiap kali jumpa, tak pernah adanya perkembangan dalam projek. 


agaknya macam mana lah aku nak hadapi semua ini? kan?




P/s: love, wherever you are, im here, still waiting. i miss you!

Wednesday, November 16, 2011

Bebelan si gadis #1

entry ini hanya untuk merepek. 
sebab tak tahu nak merepek kat mana. 
kalau asyik tweet emo je, orang kata buat serabut Timeline diorang je. 
kalau update kat status Facebook. pun orang menyampah. 
*habis dekat blog ni orang tak geli ke nak baca ain? *
okay mintak maaf kepada kawan-kawan yang baca blog ni ye. 
tapi memang blog ni tempat personal saya. tempat saya melepaskan luahan hati yang tak tertanggung. 
cewahhhh. 


apa yang aku nak merepek sebenarnya ni?

yang kau jauh kat sana. 
yes. kau. jauh dari penglihatan aku. 
tapi kenapa la aku asyik ingat kan kau je?
penat tahu. 
menanti. menunggu. 
call dari malam semalam. 
ringing. 
tapi takde siapa yang jawab. 
aku gigih, terus call, dengan harapan dapat dengar suara yang aku tunggu. 
hampa. 
perempuan tu jugak yang jawab akhirnya!
operator Digi. aku nak BF aku yang jawab call tu. 
please lahhh. 
tengah malam sikit. terus takde ringing. 
takde dah bunyi tut tut tut. 
laju benor perempuan tu yang jawab. 
sedih. tidur sambil menanti kau balas panggilan rindu. 
tapi aku terus tertidur dalam kehampaan. 
hari ni, aku call lagi. 
tapi. masih. sama. 
tiada yang menggembirakan aku. 

p/s:wish me luck for a test; Engineering Ethics. tomorrow. thank you love.

Saturday, November 12, 2011

love is not easy

to be loved, it's a gift
to love, it's a sacrifice
loving someone, give you a smile.
missing him, give you tears. 
by loving him, you'll miss him
two things that will never leave you alone.
yes, missing him is tiring. 
but you cant stop waiting for him. 
you cant avoid thinking of him. 

that is when you love him. deeply. 


p/s: kerja merindu itu bukan mudah. dear love, please be safe. may everything is fine, there. 

Wednesday, October 12, 2011

sepi seorang aku #2

di suatu saat,
aku terkenang. 
kehidupan berikan senyuman dan kesedihan.
datangnya bersilih ganti. 
pernah kah kau bersyukur dengan yang ada di dalamnya?


disaat kau tersenyum dan tertawa,
ada insan yang menagih secebis kebahagiaan.
disaat kau termangu kesedihan, 
ada insan yang baru mengenal erti sebuah keceriaan.


hidup punya pasang dan surutnya.
jangan kau leka ketika rodanya diatas.
jangan pula kau tersungkur bila kau jatuh kebawah.
roda itu akan terus berputar.
sehinggalah tamat pusingannya.


di suatu sudut,
aku termenung sendirian.
terus menanti, rasa yang sesungguhnya bahagia.
bukan bahagia dibuat-buat.
bukan senyum plastik.
bukan juga tawa penutup duka. 


selamat malam cinta. 

Saturday, October 8, 2011

can you lend me a shoulder?

A SHOULDER TO CRY ON-TOMMY PAGE


Life is full of lots of up and downs,
And the distance feels further when you're headed for the ground,
And there is nothing more painful than to let you're feelings take
you down,
It's so hard to know the way you feel inside,
When there's many thoughts and feelings that you hide,
But you might feel better if you let me walk with you
by your side,

And when you need a shoulder to cry on,
When you need a friend to rely on,
When the whole world is gone,
You won't be alone, cause I'll be there,
I'll be your shoulder to cry on,
I'll be there,
I'll be a friend to rely on,
When the whole world is gone,
you won't be alone, cause I'll be there.

All of the times when everything is wrong
And you're feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I hope you work it out and carry on
Side by side,
With you till the end
I'll always be the one to firmly hold your hand
no matter what is said or done
our love will always continue on

Everyone needs a shoulder to cry on
everyone needs a friend to rely on
When the whole world is gone
you won't be alone cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one you rely on
when the whole world's gone
you won't be alone
cause I'll be there!

And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on....








untuk mencari kawan, itu kerja mudah.
untuk mencari teman dan sahabat. 
kadangnya kita perlukan seumur hidup.
tapi kita sangat bertuah, anda kata mampu mencari teman dan sahabat dalam hidup.

P/S: I MISS YOU, FRIENDS~

Friday, October 7, 2011

Sepi Seorang Aku #1

di tengah keriuhan itu, 
aku merasa sendirian.
kesunyian yang membelenggu. 
sepertinya tiada penghujung.


dalam tertawa, aku merintih.
dalam senyum, aku menangis. 
siapa yang mahu peduli?
mereka hanya mendengar, 
bukan untuk menemani. tapi untuk mengeji.


teman sejiwa, teman sehati.
bukan seperti mencari perhiasan diri.
tapi bagai menguis pasir mencari mutiara berseri.
hadirnya mungkin ada, mungkin cuma ilusi.
sekadar sekeping hati, masih menanti. 


p/s: aku merindui kenangan

Wednesday, October 5, 2011

Puisi Sepi

helo. apa khabar kawan-kawan?
maaf. sering meletakkan blog ni jauh tersudut di celah hidup.

SEPI-kabir bathia
siapa yang tidak tersentuh dengan filem ni?
airmata menitis tanpa henti.
aku jatuh cinta pada penulisan puisi yang menjadi tema filem Sepi.

Bisikku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, syurgaku
Tanpa dia malam menemani aku
Sepi memelukku
Bulan jangan biar siang
Biar alam ini kelam
Biar ia sepi sepertiku


p/s: masih merindui dan menanti kamu. 

Sunday, September 18, 2011

married at this age; 22? mahligai cinta #1

helo love!
apa khabar?
masih ada yang sudi baca blog ni ke?
harapnya ada la ye. 


semalam. Sabtu, 17 September 2011.
seorang kawan sekolah menengah dah bernikah.
antara kawan yang terawal. inilah wedding kawan yang pertama saya attend.
sebelum ni first wedding kawan, tak dapat datang. 
terkejut jugak kan tengok kawan sendiri kahwin pada usia muda,
tapi betul lahh.
kata dia, jodoh dah sampai. kahwin je la kan?


tapi kalau cermin diri sendiri.
saya tahu banyak benda yang perlu belajar.
banyak benda yang perlu diubah.


memasak? belum sampai minat nak belajar. but one day, i'll start. 
mengemas? kena belajar untuk jadi lebih cekap.
kehidupan sosial? lepas kahwin saya kena kawal sikit, tak boleh nak keluar sesuka hati. 


hohohohoho. terlalu banyak benda perlu difikirkan. 
jadi, biarlah masa yang menentukan. 
walau apa pun, semoga kawan-kawan yang dah atau akan menempuh alam perkahwinan dalam masa terdekat,
SEMOGA BAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT. CINTAILAH SANG SUAMI SEHINGGA KE SYURGA. :)

Thursday, September 15, 2011

rumah baru kami kecik.

helo there!
sangat lama tak meng'update' blog ni kan?
maaf. makin hilang bahan untuk dikongsi la.
nampak sangat hidup saya makin suram.

hmmm.
anyway. new semester has begin.
means i am now a final year student of engineering.
final year project has started to give me stress and headache.
come on! it's only the first week now? and you dont even give a chance to enjoy?
okay. enough ain!
holiday is over!
you need to focus!
remind me people. please.

final year? we moved into a new house.
small one.
pangsapuri. tingkat 4.
which means, selagi ada tangga. kau naik je Jah!
memang tingkat atas sekali!
berpeluh jugak kalau dah sampai bawah, tetiba ada barang tertinggal. demyu!
but it's okay. at least saya boleh kurus kan????????????
HAHAHAHAH.
so, this year rumah kecik.
takde maknanya saya nak tunjuk kat korang gambar rumah dan gambar bilik macam tahun lepas.
bersepah tak hingat. sebab main susun je asal muat.
tapi takpe.
nama pun student kan?
kena la bersusah-susah dulu kan?

until i got new ideas,
see you later lovers! *HUG*

Wednesday, August 24, 2011

Suasana itu, di zaman dulu.

kurang dari seminggu, 
bulan Ramadhan yang penuh keberkatan akan tinggalkan kita. 
datang pulak bulan Syawal yang penuh kemeriahan.
tapi. suasana Hari Raya masih kurang dirasai.
tak macam tahun yang lepas-lepas.
zaman seangkatan saya yang dulu di alam budak-budak.

main bunga api.
mercun walaupun tak kuat bunyinya macam bom.
tapi tetap mendatangkan suasana Raya yang bakal tiba.
sampai ada mercun yang kejar saya masuk dalam kain baju kurung!
tu laa. balik dari mengaji terus kejar nak main bunga api dengan mercun.
tak reti dah nak tukar baju dulu.
lagu raya masing-masing nak pasang kat radio sendiri.
konon dia je laahh ada radio.

lepas baju raya siap. asyik je lah tengok.
tak sabar nak pakai!
tu belum masuk asyik cuba try pakai kasut raya!
agaknya masa tu takut kot, bila hari raya nanti tiba-tiba dah tak muat?!
tak cukup baju kurung, kasut raya. mintak lagi jeans, tshirt, gaun. 
beraya sakan habis laaa habis kan duit mak bapak!
nasib baik masa tu ma berduit. dapat la merasa pakai KIKO, KIKI LALA.
ntah apa jenama lagi masa tu. 
beg raya pun nak jugak tuh! 
memang tak menahannnnn la time nak beraya!
huhh. kesian kat parent.

tapi tu semua suasana dalam 12 tahun yang lepas.
sekarang?
baju raya beli sebab nak tambah koleksi baju kurung dan baju kebaya. 
takde la excited sangat nak pakai. 
sebab tahu dahhh. semangat time pagi raya je. petang raya semua dah tertidur. siap pakai baju compang-camping je.
beg raya? tak payah nak havoc sangat. selalunya pakai apa yg ada je.
kasut raya? terpaksa beli sebab kasut yang dah ada habis lenjan pakai sehari-hari. 
bunga api? mercun? lupakan je lahhhh.

sekarang ni pun. seminggu lagi nak raya. 
1 family tak shopping apa2 lagi. 
bila ntah nak membeli-belah. tak tahu laa.
agaknya, kemeriahan Raya yang pernah ada tu.
akan wujud dalam kenangan je kan?

Selamat Berpuasa di hujung-hujung bulan mulia, Bulan Ramadhan. 
semoga kita dipanjangkan umur untuk berpuasa lagi di tahun depan.

Tuesday, August 9, 2011

bila rindu

pernah rasa tak bila kita terlalu teringat kan seseorang?
perasaan rindu yang amat mendalam.
terlalu mahu dia ada di sisi.
nak bercakap, bercerita dan mengadu.
tapi semua tu hanya dalam ilusi.


rindu sampai tak tertahan airmata. 
benar, penantian itu amat menyiksakan.
apatah lagi bila kita tak tahu bila hujungnya.
Tuhan tolong kuatkan hati.
agar tak teralih arah cinta di hati.

p/s: kawan-kawan, maaf. saya taktahu nak luahkan pada siapa dan kemana tempatnya. izinkan saya luah dekat sini untuk beberapa ketika. terima kasih. 

Friday, July 29, 2011

Malaysia vs. Singapore

i have nothing much to say.
you guys can read on your FB home.
or even your Twitter timeline.
i read until im bored and really tired.
because it's too much.

here, i just wanna share some of my photos.
that will remain as memories.
thanks. everyone who involves.








Monday, July 25, 2011

25 july 2011; turn out to 22.

helo people.
today again, my birthday.
i turn out to be 22 years old now.
life getting more challenging years by years.
but, the happiness are everywhere.

this year, mr. love was not here, by my side.
its really sad. a birthday without cake with him. again.
but guest what?
im still get a surprise birthday celebration!
made by supervisor of my internship and 3 pretty ladies from Fly FM.
they really made me smile, and CRY!
im touched.
you know? i just get to know them in about 3 months.
and they are really nice! how can i leave the memory?
i can guarantee, i'll miss you guys so much.

to the most kind supervisor, thanks for the treat and this;


next, thanks to my pretty friends aida idayu and intan maisarah.
for dropping by at One Utama, Bandar Utama.
just to give me this?
you both make me love you even more! 


no matter what, i love being myself.
people around me are so nice and kindhearted. 
even i just met them for a short while.
now i know, the world surrounded by love. everywhere, anywhere. :)

p/s: thanks for almost 300 wishes via SMS, Facebook, Twitter, and BBM. (perasan sangat disayangi la pulak)

Sunday, July 24, 2011

a big thanks to a pretty cyber friend!

hai semua kawan-kawan! apa khabar?

*mood nak tulis bahasa melayu*

kebelakangan ini. saya sangat sibuk sampai kononnya tiada masa untuk mengemaskini blog.
kalau nak kemas kini pun, main tibai je sebab nak cepat.
maka ayat yang tertulis adalah tunggang-langgang.
jadi, maafkan saya kalau anda rasa penulisan saya menyebabkan anda menyampah nak baca. :)

*mood nak pakai bahasa rojak*
okay, seperti entry sebelum ni, saya dapat coklat dari si cantik.

Puteri Hati

siapa cakap kawan cyber tu tak boleh dibuat kawan sebenar?
she's kind, nice and pretty!
tak memilih untuk berkawan dgn sesiapa.
asalkan ikhlas. kan sayang?
terima kasih banyak sebab tunaikan gurauan saya nak coklat dari Langkawi.


p/s: me love you. never ends the friendship okay baby? *hug*

Friday, July 22, 2011

Incubus Live in KL 2011

hey people. tomorrow will be the day for Incubus Concert Live in Kuala Lumpur.
July 23, 2011
anyone here gonna catch them?
yeahh. i am not going.
why????????????????????????????????

1. i have to work tomorrow morning
2. i have no tickets for the concert.

what a sad story right?

but it's okay then.
last week we had an event, Outdoor Broadcast for FLY FM.
it is conjunction with the Open for Incubus.
5 bands went for battle.
guest who won the battle?
ROSSEVELT! (if im not mistaken, sorry im not into bands)
so you guys will also meet them tomorrow night.
for those who got tickets, enjoy your night baby!





p/s: next, i wanna tell you a pretty blogger who is so nice! she gave a chocolate yesterday! :)

Thursday, July 14, 2011

Kisah Dongeng- Stacy

Have you guys listen to this song?
Yeah, i know im a bit late. Just fall in love with it.
The lyric is so beautiful and touched me.
Dear God, thanks for give me a chance to know him.
The one who can accept me just the way I am.
At a time that Im totally down and upset, feel so lost, at a time that im fail to do anything,
He will always be there, by my side. Pulling me up and give me strength.
Again and again.
May both of us can be together, now and forever.
How I wish I can tell you that I miss you? 


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini



Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Tuesday, July 5, 2011

hey gorgeous!

hey people that i love!
just wanna make a quick and short update.
wireless at home is now okay and can be used as usual.
thanks to my big brother for the new modem and all settings!
after this, i can do blogwalking and update frequently!

so now im sooo sleepy and tired.
working all day and WATCHING TRANSFORMERS.
so, night lovers! :)

Saturday, July 2, 2011

Sekali Lagi, Cinta itu milik kita.


kepada kawan-kawan yang teringin nak tengok cerita ni,
pergilahh. saya rasa movie ni tak mengecewakan.
ada unsur yang boleh buat anda ketawa, menyampah, dan mungkin menangis kalau korang jenis yang cepat touching macam saya. 
heheheh.
it's not bad, its okay to be enjoy with.
boleh bermain dengan emosi tengok movie ni.

saya tak tahu nak cakap apa lagi, cuma saya harap kisah cinta saya tak jadi macam ni.
sangat menderita. kalau tak kuat, boleh jadi gila kot?
hmmm. 
lepas ni nak tengok cerita apa eh?
nak tengok free please~
siapa nak belanja sila mesej number saya eh? :P
kidding. 

it's July again!

Helo July!
Welcome back. Heeee. :D
I loveeeee July.
But i hate it as well!
Especially this year.
Why? Let me tell you guys. J
Actually, this month is the month when im getting older.
Yes, means it my birthday month!
But, he is not here, no celebration at all this year. Maybe i need to have a cake, alone?
Hmmm. Its okayy. This is what we call life. Things shouldnt be nice all the time right?
Anyway, he already gave me advanced birthday present!
Guest what??????????? Yeahhh!



BlackBerry Bold 2. Thanks dear darling!
But of course, it will be much better if you can be here on the day.

So, later on i’ll be 22 years old. J
Can i tell you a secret? My wishlish!
·         Perfume; it can be Issey Miyake (Floral), Lancome (Tresor in Love), or anything will do!
·         Iphone and BlackBerry case? Cute one okay!
·         And many other stuff.
Its okay. Just kidding. I know i wont get it if i have no money.
Need to buy it by myself anyway.
Thanks for the reading people. Yes, i do miss you. All of you. Till the pen meet the paper again.
Bye. Hugs and kisses. J

Wednesday, June 22, 2011

derita merindu.

hey. helo. 
how are you people?
thanks for visiting this blog.
walaupun tak update berkurun lama.
im truly sorry for all readers.
tak kisah la yang setia singgah sini ataupun tak sengaja singgah. 
i miss all of youuuuuu!



modem streamyx dah dekat sebulan rosak.
TM suruh beli sendiri.
hmmm. parent pulak cakap nanti2 lahh.
sebab tak berapa nak penting. 
ohhhhhh.
sangat penting untuk saya okayyyyy!
but what to do?
nak beli sendiri duit takde.
so, sabar lah menanti.

anyway, thanks for new followers yang sudi follow blog yang serba kekurangan ni. :)
take care lovers! 

Sunday, June 12, 2011

KL Gangster


yeah.
semua orang pun tahu kan pasal movie ni.
punya la lama simpan niat nak tengok cerita ni. tapi takde la lama sangat kan.
nak jugak tengok hebat ke seperti yang dicanang-canang?
yes it is. tak mengecewakan walaupun saya terpaksa bayar RM12 sebab hari Sabtu.
memang berbaloi.
aksi yang jarang dipertontonkan kat dalam filem Malaysia.
but surely, nothing is perfect.
kita tak boleh nak puaskan hati semua pihak.
perkara biasa la kalau ada orang komen tak best la, ni kureenggg la. tu tak mantap laa.
but its great enough to be enjoy with.
percayalah. its worth to be watched! :)

tapi ada satu hal la kan.
whats wrong with the Pekida issue?
apa yang rahsia korang terbongkar sgt dalam filem ni?
abang long? ayahanda? is it?
hishh. tak payah la saman-saman ni.
tak paham betul laaa.

okay laa. sampai sini je.streamyx still tak okay lagi. ni pun pakai ihsan simcard celcom.
yang speed nya kurang menarik.
till then, see you later lovers!

Sunday, June 5, 2011

karaoke time!

helo semua.
dah masuk bulan Jun kan?
means what? its been a month im doing my internship.
yeay!
penat jugak kan kerja ni?
appreciate gila bila weekend sekarang ni!
kalau dulu weekend tu sama je dgn hari takde kuliah kan.
weekend je masa untuk relax, buat report, basuh baju.
banyak gilaaaa wayang saya tak sempat tengok. :(

anyway, petang tadi saya dapat la enjoy sikit.
pergi berkaraoke dengan adik, cousins, aunty and uncle.
Neway Jaya Square, Subang.
padan muka saya. tak hingat awak tu sengau sebab selsema sibuk nak berkaraoke jugak.
sekarang dah sakit tekak siapa susah?
i think im losing my voice now. hoh!








okay now you guys tell me.
are we singing or eating?
HAHAHAH. yeahh. cant stop.
eating while singing. gila ke apa aku ni?
tapi lantak lahh.
peduli hape kan. siapa lagi nak makan kalau bukan kitorg?
siapa lagi nak nyanyi kalau bukan kitorg jugak?

no matter what, it was fun.
i miss the enjoyments.
till then, meet me on the next entry when im free.

Wednesday, May 25, 2011

Karak Laluan Puaka?

helo people!
anyone miss me?
yeah. i know there's none of you, right?

anyway, it's been a long time i didnt update any entry.
im sorry baby blog,
for ignoring you for quite some time.
im a busy woman now.
*cewahhhhh. okay, mood perasan dah datang*

maka, seperti entry di atas.
saya dapat invitation pass untuk Screening of Karak Laluan Puaka.
dapat dua pass je. so maaf la kawan2 tak dapat nak ajak ramai2.
ini pun atas ihsan Engineer kat Radio Network tu haaaa.
*thanks Hasrul my supersenior*


how's it?
yeah. first of all, my apology.
this is really my personal opinion. 

i'd put a high expectation on the movie.
seeking differences from others. 
the uniqueness of production and the storyline.

but a bit disappointing me.
you can predict what gonna happen next.
what is happening. it's not that really thrill as i thought.
the main idea is basic stories of Karak highway that you can read in the internet.

anyway, as usual, KRU production always put the technology and effect on top of the project.
overall, its good to be watched. but lower your expectation a bit.
then maybe you can enjoy the movie!

till then, see you later lovers. 



Monday, May 9, 2011

my very first day! :)

helo people! its been a while i never update this blog, right?
dont you miss me?
HAHAH.

anyway, today was my first day of internship at Media Prima Berhad!
being part of the members in Radio Network Engineering is really fun!
it's exciting to know that you gonna work in a challenging field.
i just cant wait to learn more new things!
but at the same time, of course im a bit nervous.
because i am not a brilliant student who has a strong knowledge in all this kind of thing.
trouble-shooting the problems and solve things.
there's so many things that i have to learn and get to know all about.


but no matter what, people around me are really nice and friendly.
the attire also does not need to be formal!
its the most interesting part as i can wear jeans and tshirt! :)


i wish i can do my best to learn new things!
the most precious experience in life. :)

p/s: sorry. there is no photo yet for the internship. later okay guys? 

Monday, May 2, 2011

happy birthday love!

it already 2nd of May 2011!
you are now officially 22 years old afiq!
do you realize how fast time is running?
i knew you since we were 13 years old.
means? you and both already know each other for almost 9 years.
it's too much memories between us.
the memories and experiences in life teach us to be matured enough right?
i appreciate your presence in my life.
and i really wish that you'll be mine, just next to me always and forever darling!
just dont leave me, as your promise. okay dear?


anyway.
i am sorry for celebrating your birthday one week earlier.
the surprise specially planned for you. i hope you love it and never been forgotten.








sorry guys. the pictures are a bit blurr. 
but the moments are important right?
thanks for all who helped me and joined us on that night.
may all of us stay on the friendship forever! 

I LOVE YOU BABY.
MAY OUR HAPPINESS LAST FOREVER! 

Tuesday, April 19, 2011

cinta jarak jauh

helo again people.

cinta? tak payah nak bagi definisi sangat lah kan?
majoriti semua orang dah tahu cinta tu apa.
usahkan kita yang dah remaja dan meningkat dewasa ni,
budak sekolah pun tahu istilah cinta.


ramai daripada kalangan kita sekarang dah pun bercinta.
mak bapak ada yang dah restu.
ada yang masih samar-samar, sebab belum kenal rapat dengan bf/gf si anak.
ada yang menegah, konon tak sama taraf.
ada yang masih tanak anak bercinta sebelum kahwin.
macam-macam ragam la kan?


saya cerita bagi golongan usia yang lebih kurang saya la sekarang ni kan.
lingkungan 20-25 tahun.
ada yang bercinta satu kolej, satu universiti, satu tempat kerja.
pergi kelas atau pergi kerja boleh jumpa.
tak payah plan nak dating tiap hari pun takpe.
sebab mmg senang sangat nak jumpa.


tapi kalau cinta jarak jauh?
sorang kat utara, sorang kat selatan.
sorang kat malaysia, sorang kat oversea.
atau mungkin dua-dua kat oversea tapi lain negara  lain benua?
dan kalau macam saya, sorang kat darat, sorang kat tengah laut?

dugaan...........................
apa yang penting?
orang selalu cakap, kita kena :
SABAR
PERCAYA
KUATKAN HATI
SETIA

tapi sabar tu ada had nya kan?
bukan saya nak kata saya tak boleh sabar nak tunggu dia balik.
cuma saya rindu amat dekat dia. nak jumpa memang dah tak boleh.
cemburu je tengok orang lain dating. tapi saya tak kisah sangat.
yang paling sedih, bila berhari-hari tak terima call atau mesej. tak tahu apa khabar berita si dia.


percaya?saya memang percaya kan dia. kenal dah lama.
saya tahu mungkin ada yang kata, orang yang dah kahwin 20 tahun pun boleh bercerai.
tapi insya Allah, kalau Tuhan panjangkan jodoh kami. walaupun hampir 10 tahun kami kenal, dia tak pernah berubah. cuma saya tidak percaya pada hati sendiri. takut kalau-kalau hati saya yang berubah sebab penat merindu. 


kuatkan hati?kadang-kadang memang saya rasa macam dah kuat.
konon sebab dah berjaya tunggu dia belayar 9 bulan.
tapi kalau cukup kuat, takkan sampai demam seminggu?
kalau kuat hati sangat, saya takkan menangis bila asik teringatkan dia.


setia? insya Allah. yang ni saya akan perjuangkan sampai akhir hubungan kami.

Mr. Love. if only you can come back here, and be just next to me always. my life would have no challenge at all. i know, we have to face this, then only we'll know how strong our love is!