Thursday, December 30, 2010

a minute at Old Town White Coffee

after so long tak jumpa my bestfriend, Hafizati.
i miss you!
selain atie, jumpa jugak adik kesayangan, Haniza.
okay. atie dengan aniz ni dua-dua kawan saya di Pasir Salak.
kami borak dan gelak macam dunia ni takde siapa selain kami.
*cewahhhh*

kami jumpa dekat area Bangi je. sebab atie ada kelas pukul 4.
memang tak puas lahh jumpa sekejap macam tu.
tapi nak buat macam mana kan?
lain kali jumpa lah lagi.
sempat amik gambar sekeping dua je.
huhuhu. sedih.


haniz


atie and me


me and haniz

so, after makan dan minum dan borak dan gelak.
hantar mereka pulang ke UKM. 
sempat lalu beberapa kilang electronic.
okay, bila saya nak hantar resume untuk internship?

A Gift from a Blogger Friend: adihays :)

fuhhh.fuhhh. tiup sikit.
dah bersawang,berhabuk ntah apa lagi la kotoran yang dah melekat dekat blog ni.
lama sangat saya tinggalkan kawan-kawan dekat sini.
maaf ye semua.
cewahhhh* ayat nak gedik. 

seminggu yang lepas saya tak sihat.
jadi banyak lah entry yang tertangguh. 
ni semua gara-gara keracunan makanan dan demam.
tiba-tiba rasa sejuk menggigil macam nak demam. 
tengah-tengah malam terbangun muntahkan segala isi perut.
*eeuuwww. yeks. geli*
ntah macam mana boleh kena. 
haishh. dah nasib badannnn. apa nak buat?
doktor nak bagi injection. berlagak!
konon nak makan ubat je.
sudahnya? diri sendiri yang merana. 
menyesal~

anyway, entry ni adalah khas untuk miss adihays
beliau sangat murah hati untuk berikan saya sedikit hadiah.
sempena saya ni follower dia yang ke berapa eh?
maaf! saya tak ingat.~
SO SORRY DEAR FRIEND.

apa yang telah dikirim oleh beliau untuk saya?
jeng jeng jeng~


masa 1st time tengok. tertanya-tanya siapa pulak pos kat aku ni?


rupa-rupanya ada barang kecil yang comel. pink lagi~ suka!


comel tak? thank you cik adihays! i love pink~


terus saya letak dekat pendrive saya yang cute ni. amcam? comel tak macam tuan dia?HAHA


jadi, terima kasih banyak ye!
siapa lagi nak pos hadiah untuk saya?
cepat mintak alamat.

hehehee~

Tuesday, December 21, 2010

ALAM 103rd Convocation.

pada tanggal 18 Disember 2010.
encik boyfriend telah pun menerima Diploma in Marine Engineering dengan rasminya.
ohh. cemburu gila okay!
kami sebaya, tapi dia bakal bekerja.
saya masih terkontang-kanting nak abiskan Degree.

setinggi ucapan tahniah saya ucapkan kepada beliau.
*cewahh*
beliau telah konvo di Akademi Laut Malaysia, Melaka.
selama 2 tahun belajar di ALAM Terengganu, hampir setahun praktikal yakni 9 bulan di atas kapal.
akhirnya usaha dan pengorbanan hidup macam dalam penjara dekat ALAM tu dah terbayar.
again dear darling, Congratulation!





ohh. agak bergaya dia hari konvo. HAHA.
gambar kami berdua, tak boleh nak upload sgtt lahh. sebab blurr.
sedih je kan?



ni je yang mampu saya paparkan. cewahhh. :)

apa2 pun, tahniah kepada Afiq Syuwari dan kawan-kawannya.
terima kasih kepada kawan lain yang sudi hadir pada hari konvo dia.
sangat terharu itu mamat. :))


Thursday, December 16, 2010

ais krim potong: kacang merah

hey.hey!
siapa suka makan aiskrim?
yeah. i love ice-cream!
tak kiralahh apa jenis aiskrim pun.
vanila, coklat, keladi, durian, jagung, segala nya lahhh. 
suka gilaaa!


jangan sebut lah Baskin Robbin ke, Haagen Daz ke.
yang tu kompen lah kan gila punya sukaa!
cuma, tak mampu lahh nak makan selalu2.
seminggu sekali pun tak. 
sedihhh pulak. 


anyway.
entry ni nak bagitau je.
hari ni saya makan aiskrim potong perisa kacang merah!.
weeee~



cemburu tak?
hehehe.
bosan sangat.
plan nak keluar teman kawan survey tempat training kat KL tak jadi.
so, after doing house chores,
saja gedik nak makan aiskrim ni.

ehem2. maggi pun macam sedap je.
sejak cuti semester ni tak makan pun lagi. 
err. siapa mahu maggi??

i love you stalker :)

thank you for being a stalker.
i love you
no one cares about me like you do.
*except my family and boyfriend of course*
no one love to see all of my photos,
one by one.
no one really read all my posts.
when you keep talking about me,
means you know everything about me and my life then.

rumors do spreads fast.
but the truth will show itself one day.

p/s: sorry kepada pembaca dan kawan2.
emosi ntah apa2 pulak entry kali ni.

Sunday, December 12, 2010

ikan laga atau ikan guppy pengganti boyfriend?

hai semua!
lama gila kan saya takde entry baru?
bukan lahh busy. im doing nothing until i have no story to share with you guys.
what a boring holiday without money.
dah nak habis semester break baru lah nak terpacak iklan part time.
haishhh. rugi tau!


anyway,
my love dah nak konvo nanti. 

insya Allah.
dia akan konvo pada 18 Disember 2010
Diploma in Marine Engineering, di Akademi Laut Malaysia.
means what? he's going to start working next year.
ohh. saya akan ditinggalkan lagi buat jangka waktu yang panjang.
bila dia naik kapal, susah nak berkomunikasi lah kan?

jadi.
ini antara sebab nya. saya nak bela ikan!
ikan apa?
saya masih berfikir
nak bela ikan emas ke, ikan laga ke, atau ikan guppy?
ada sesiapa boleh cerita sikit?
saya pilih 3 ikan ni sebab senang nak jaga. 
tak perlu pump dan boleh simpan dalam balang je.



maklum lahh. baru nak belajar kan.
sekurang-kurang nya saya ada ikan untuk dipelihara,
tadelah otak ni asek nak pikir pasal dia je kan?
huhuhu. ada tanggungjawab lain. nak jaga ikan bukan senang tau.
so, what do you think guys?


Sunday, December 5, 2010

kepada follower/pelawat saya

emm. cewahh.
macam nak cakap apa je kan?
sebenarnya cuma nak pesan,
kalau sesiapa add saya di FB,
tinggalkan pesan ye. anda jumpa saya di blog.

atau kepada yang tenagh tunggu saya approve dari tahun lepas,
masih saya tak approve lagi.
boleh tak mesej saya beritahu anda jumpa saya di blog?

maaf kalau ada komuniti kat sini yang terasa.
tak ada niat pun nak biarkan friend request tu berkampung kat situ.
mari kita berkenalan yeah!

Friday, December 3, 2010

Andai Itu Takdirnya; Cinta Kau dan Aku

apa agaknya yang saya ingin merepek dalam entry ni?
tidak. bukan mahu merepek.
tapi mahu berkongsi tentang hobi yang tidak asing lagi.


bagi pencinta novel,
saya percaya. anda mesti tahu apakah tajuk entry ni.
kedua buah novel ini adalah hasil penulisan Siti Rosmizah.
Andai Itu Takdirnya
novel ni pernah hangat diperkatakan oleh pembaca setia novel di Malaysia.
sampai kan housemate saya sanggup kirim pada saya untuk beli di KL.
alasannya stok di Perak dan Melaka dah habis.
hebat betul penangan nya.
maka saya pun teringin nak tengok.
sehebat mana novel yang diperkatakan?


lantas saya pun pinjam lah dari kawan.
*sebab saya tak pernah beli novel. manjang pinjam dekat orang je*
tak sempat saya baca, kawan lain dah rembat. 
dia bukan peminat novel. tapi cuma tertarik dengan novel tu.
sebab terlalu ramai orang bercerita.
dan dia pun setuju. novel itu sangat seronok.
akhirnya sepanjang saya baca novel Andai Itu Takdirnya,
banyak airmata saya keluar rupanya.
penulisannya betul-betul menarik saya masuk ke dalam dunia tu.
kalau anda nak tahu sinopsisnya atau nak baca novel, boleh pergi ke Mr. Google yeah.


dan baru hari ni,
saya selesai baca sebuah lagi hasil penulisan Siti Rosmizah.
Cinta Kau dan Aku.
percayalah. masih bagus lagi garapan beliau.
saya gelak dan gelak dan gelak.
tidak kurang juga menangis dan menangis dan menangis lagi.
tidak kecewa saya baca novel beliau.


kepada peminat dan pencinta novel yang lain.
apa pendapat anda tentang dua buah novel ni?
semoga Siti Rosmizah berjaya dalam bidangnya. 

Thursday, December 2, 2010

Rapunzel

hai!
dah lama kan saya tak tulis entry tentang review Movie yang saya dah tengok?
agak terlambat untuk Rapuzel ni.
ditayang kan pada 25 Nov. 2010.
saya tengok bersama encik Afiq dan 2 orang adik lelaki dia.
percaya tak?huhu.
sebenarnya rancang nak tengok cerita Ngangkung. 



tapi sebab showtime terdekat dah penuh. showtime seterusnya agak lewat.
disebabkan saya bawak dua orang kanak-kanak, 
maka tak elok pulak kalau balik lewat kan.
dipendekkan cerita, saya angkut mereka tengok kartun perempuan.
RAPUNZEL
*terpaksa, tapi mereka rela*



cerita ni comel. seronok.
boleh gelak-gelak.
dah la banyak budak kecik.
tapi yang saya kurang minat, MUSICAL lahh sikit.
haish. macam movie The Princess and The Frog.



banyak menyanyi buat saya agak bosan. 
tapi ada yang minat kan?
jadi, keseluruhannya okay. :))

JADI, BILA SAYA BOLEH TENGOK NGANGKUNG?
anyone! nak belanja?????

Wednesday, December 1, 2010

Cerita Kasut Tumit Tinggi.

haha,
ini bukannya apa.
sekadar cerita tentang saya dan high heel.
sedari kecik, saya agak keras.
suka bermain sukan dan berseluar.
saya tak rasa saya agak kelelakian pun masa kecik.
tapi ma saya yang cakap macam tu.
arwah nenek pernah tegur, cuba lah pakai skirt. jangan nak duduk pakai seluar aje.
huhu. siksa jugak pakai skirt bila balik kampung jumpa nenek.

beranjak umur 13 tahun, masuk asrama.
saya dah biasa pakai baju kurung ke sana sini.
tapi, KASUT TETAP TUMIT RATA.*flat heel*
time raya, ma desak suruh belajar pakai high heel.
tapi degil.masih tak mahu.
dah selesa dgn flat heel.
sampai saya tamat sekolah, masuk matrik.
saya masih setia dengan flat heel.

bila dah belajar dekat U, baru terfikir.
sampai bila saya nak dress up simple macam ni?
memang lah boyfriend tak kisah.
tapi dalam hati dia?
tu belum masuk orang sekeliling yang kata adik lagi matang dari kakak.
adik lagi bergaya dari kakak.
ohh. stress tau kadang!

bermula raya tahun ni, 2010.
saya nekad. *cewahh.ayat nak poyo kan*
nak belajar pakai high heel dan bergaya lebih sikit. *konon la kann*
mula nya ma langsung tak percaya.
sebab puas dia dan adik paksa saya tetap tanak.
tapi saya beli jugak!!!!!!!!!!

AKHIRNYA.
saya dah ada high heel!
my first high heel!


TOLONG ABAIKAN KASUT SUKAN DI SEBELAH!

nak kata saya terer pakai high heel tak lahh.
tapi lepas suatu kejadian,
dimana keadaan memaksa saya berlari pakai high heel.
percayalah! saya tak terpelicok walau sedikit pun!
*terpelicok? boleh tak anda buat2 paham? *



hahah.
tapi, saya pakai high heel kadang2 je.
sebab saya tahu. high heel punya keburukan nya pada kaum perempuan.

okay lahh. sekadar ingin berkongsi kisah. thank youu. :)

Tag from Puteri Hati :)

it has been such a long time since i was being tag into this by a pretty lady named Syue.
sorry darling.
i've been busy with study week and Final Exam.
and now only i have plenty of time to answer your tag. :)
i have to write 25 random things about me. 
*could it be more less?*
here it is for you, Puteri Hati

1. i am a girl with a dimple.

2. i have an elder brother with one year older than me, and a litle sister who is going to take her SPM next year.

3. i love pink color. my friends sometimes tired with crazy into pink thingy.  *sorry for making your eyes a bit blurr*

4. i am chocs-lover!

5. i can never play any musical instruments.

6. i love watching movies or drama, less on sad story line. *its because i hate crying in front of people watching the same thing*

7. my mom is kelantanese who used to stay in KL since she was kid. my dad is from N9,yet i can eat spicy food. * stomach ache*

8. i am still learning to use make up and heels. *please do teach me*

9. i am not an up-to-date person in fashion.

10. my hair is not straight yet not curly.

11. a bit sensitive, ego and emotional

12. i am not so into korean or japanese. *including movies and dramas*

13. i'd been met an accident when i was not even born yet. *thank God that im still alive*

14. i hate vegetables

15. i hate waiting

16. i'm so jealous with any pretty girl with light skinned. *but im still grateful since i was born perfectly.*

17. cant wait to finish my degree in electronic. *i cant get a good result in this field*

18. i've known my boyfriend since we were in form 1. but seriously be together after SPM.

19. i had been study at those place:
*MGS Brieckfield, KL
*SRA Sri Pantai, KL
*SK Putrajaya
*MRSM Kuala Klawang, N9
*MRSM Pasir Salak, Perak
*Kolej Matrikulasi Pahang
*UTeM Melaka

20. i love to write poems.

21. i love shopping

22. i have a car with Manual Gear. *i wish to have an Auto one just in case i'm stuck in the jamed*

23. i love to know wen people in life

24. i hate to be alone

25. i am not a brave type of person.

thank you. to be honest, i have no idea to complete this task. so tired of thinking. HAHA.
i will tell the person who ganne be tag by me after this. :)