Tuesday, November 30, 2010

Follower ke-100

thank you kepada semua follower yang sudi baca entry dari blog saya.
akhirnya genap jugak 100 follower. :)
sesungguhnya penulisan saya lebih cenderung kepada perihal kehidupan saya.
maaf la kalau tak dapat membantu anda semua dalam menambah apa-apa info.

and special thanks to my 100th follower that is:
puan elly
hot mama and a wife.
semoga bahagia selalu bersama keluarga tersayang.

kepada pembaca lain.
senyum selalu. :)

Adat Perkahwinan Negeri Johor.

pada tarikh 27 & 28 Nov. 2010 yang lepas,
saya dan keluarga telah pergi ke JB bagi menghadiri majlis perkawinan sepupu saya.
*cewahh. ayat nak macam tulis karangan pulak kan*
senang cerita, wedding abg saiful anak bongsu maklong saya,
pengantin perempuan nya pun anak johor jugak.
jadi wedding kedua belah pengantin ni berlangsung pada sabtu dan ahad tu jugaklah.
pada hari sabtu,
kami rombongan pihak lelaki pergi ke rumah perempuan la kan.


lagi sekali saya tengok adat orang Johor yang tiada pada negeri lain.
TOL.
tau tak apa tu?
huhu. 
banyak betul pengantin lelaki kena bayar tol sebelum dapat naik pelamin.
sebelum masuk kawasan rumah,
*means jauh lagi daripada khemah tempat orang makan*
dah kena tol.
nak masuk pagar rumah, tol lagi.
nak masuk pintu rumah, tol lagi.
nak naik pelamin, tol lagi.
nak duduk kat pelamin, lagi la mahal tol nya.
haiyaaa...
nasib baik tak jadi macam wedding abg zaki.
sampai habis duit tol.
siap kena mintak dekat maklong.
huhuh.


tol ni cuma adat kan?
jadi.tak boleh ke buat ala kadar je?
bukan apa.
kami ni rombongan lelaki dah berpanas terik.
siap berpeluh tengik. bau macam2. 
*tapi tetap wangi tau*
kena pulak dekat setiap tol tu bukan seorang je yang jaga.
 ada yang berdua, ada yang berlima.
huiyoo. siap boleh kata tak cukup. tak cukup. tak cukup.
silap2 tak naik pelamin oii.


adat melayu memang tak boleh dilupakan.
cuma biar lah bertempat kan.


apa pun, jangan lah ada yang tersa baca entry ni.
saya cuma meluahkan pendapat.
maaf andai terkasar bahasa ye. :)

Thursday, November 25, 2010

Jalan-jalan Melaka.

lepas Final Exam,
malam itu saya jalan-jalan pusing melaka.
*pusing melaka lah sangat kan*
dengan kekeringan duit dan minyak.
jadi saya cuma makan di McD Melaka Mall bersama yang tersayang.




setelah kenyang perut, 
kami berjalan pulak ke stesen River Cruise.
cewahhh/ tapi tak naik pun.
*mahal la*
cuma bergambar je.



last but not least,
kami lepak dan berbual di dataran MBMB sahaja. :)



*okay,betul. selipar tu mencacatkan pemandangan. maaf. *

sekian. :)
selamat bercuti.

Tuesday, November 23, 2010

Final Exam is Over!

okay. sorry lama tiada new entry.
ini kerana konon nya saya fokus kepada peperiksaan akhir.
huhuhu.
akhirnya dah selesai.
tapi hati masih berkecamuk.
sebab tak dapat buat yang terbaik.
padan muka saya.

tapi masih tak boleh pulang.
sebab ada Taklimat LI (latihan industri) pulak.
sabar ye wahai hati.

terima kasih kepada semua pembaca. :)
cewah. macam la ada yang membaca.
mood perasan seorang diri.
selamat bercuti semua.

kepada yang SPM & STPM,
semoga berjaya.

Wednesday, November 17, 2010

Selamat Hari Raya Aidil Adha

malam ni malam raya. :(
dah masuk hari raya sebenarnya pun.
2.13 pagi.
Salam Aidiladha semua!


tahun ni, saya tak balik ke rumah untuk berhari raya.
selain jimat minyak dan tol,
ada alasan yang lebih kukuh untuk hal ini.
peperiksaan yang berderet lepas raya.
membuatkan ramai pelajar UTeM sanggup beraya di rumah sewa dan hostel masing-masing.


ohhh. takbir raya itu sungguh syahdu.
selalu nya sebak di pagi raya sebab teringat arwah yang dah tiada.
tapi malam ni sebab sebab teringat Family di KL yang beraya tanpa saya disisi.
CEWAAhHH~

saya mahu nasi dagang tokwe.
saya mahu rendang ma.
saya rindu semua.

ohhh.
kuatlahh hati~
selamat hari raya. :)

Friday, November 12, 2010

Its been awhile

hari ini.
mood saya ntah ke mana.
ke laut agaknya.
bosan,bila pegang nota pening dan mengantuk.
letak nota ke tepi.
tak tahu pulak nak buat apa.
tiba perasaan nak edit blog ni datang.
saja. nak tukar pemandangan.
so,how was it? better?

next,
tiba-tiba tangan ni rajin nak tengok post lama-lama.
antara entry yang terawal saya post bila mula berjinak dengan dunia blog.
HAHAHAHAAHHA.
tu je yang mampu saya luah kan.
macam budak sekolah baru kenal dunia. :P
tapi,
kenapa dulu entry saya lebih seronok berbanding sekarang?
dan saat-saat yang gembira je saya ceritakan.
sekarang dah tiada momen bahagia ke?
mungkin ke sebab dulu punya entry banyak gambar?
tidak jugak.
hidup makin mencabar.
dan kita semakin matang.

okay. abaikan entry ni.
sebab saya pun taktahu apa yang saya carut kan.
sekian. ayuh! study. :(

Thursday, November 11, 2010

Unstoppable

okay.
Unstoppable



movie ni tak membosankan.
saya suka.
tak rugi kot tonton movie ni.
tak menyesal macam Adele : Rise of the Mummy



walau apapun, fokus tak boleh lari daripada Final exam. 

Monday, November 8, 2010

Final Exam Schedule

my first paper starts on Wednesday.

10 November 2010 - Technical Communication 2
19 November 2010 - Communication Principle
20 November 2010 - Engineering Management
22 November 2010 - Numerical Method
22 November 2010 - Electronic Telecommunication
23 November 2010 - Electromagnetic

okay.the climax will be after RAYA. thank you. :(

Friday, November 5, 2010

Jualan Gudang Metrojaya MITC

okay.
semalam 4 November 2010.
bermula nya Jualan Gudang Metrojaya sehingga 7 Nov.
banyak pakaian untuk lelaki dan wanita juga untuk kanak-kanak.
ada juga barang perhiasan dapur dan perkakas rumah.
tapi itu semua saya tak peduli.
baju atau blouse atau dress pun saya tak tertarik.
saya cuma mahukan ini!

ANNA SUI




ROXY



tapi saya tahu.banyak lagi nak pakai duit.
lagipun harganya masih lebih RM100 walaupun jualan gudang.
okayy.hentikan angan-angan. 


Wednesday, November 3, 2010

Minyak Wangi

emm.
hobi kumpul minyak wangi tak pelik kan.
cuma perlukan duit yang agak banyak.
kadang-kadang boleh dikategorikan sebagai membazir.
tapi kenapalah minat yang ini jugak datang kepada saya?
Ma tadelah cakap dia melarang.
cuma biar kena pada tempatnya.

dalam beberapa ketika ini, 
ada beberapa minyak wangi je yang saya ada koleksi.
tu pun banyak yang dah habis.
AVON dan The Body Shop.
itu je yang saya mampu.



Vanilla Soft Musk - AVON



yellow : Ice Sheer Luscious - AVON
pink : Wish of Love - AVON



Neroli Jasmin - The Body Shop



red : Chymara -The Body Shop
white/pink : Japanese Cherry Blossom - The Body Shop
blue : Aqua Lily - The Body Shop

above all, some of my favorite are Neroli Jasmin and Japanese Cherry Blossom.
i just love these two.