Sunday, October 17, 2010

10 things i hate about you


I hate the way you talk to me,

and the way you cut your hair.

I hate the way you drive my car,

I hate it when you stare.

I hate your big dumb combat boots

and the way you read my mind.

I hate you so much it makes me sick,

it even makes me rhyme.

I hate the way you're always right,

I hate it when you lie.

I hate it when you make me laugh,

even worse when you make me cry.

I hate it when you're not around,

and the fact that you didn't call.

But mostly I hate the way I don;t hate you,

not even close,
not even a little bit,
not even at all. 

i love you

Monday, October 11, 2010

tragedi 10.10.10

ramai yang menanti tarikh keramat ni.
bagi saya,tiada apa yang istimewa.
mungkin tiada kenangan.
tapi sangkaan saya meleset.

ketika ingin pulang ke Melaka,
saya agak hairan.
kenapa lah banyak pulak kereta atas highway minggu ni.
tiba2 saya tersangkut dalam kesesakan lalu lintas di tengah2 lebuhraya ke simpang ampat.

rupa-rupanya satu kemalangan yang agak ngeri bagi saya telah berlaku.
sebuah bas dari haluan bertentangan,
terbabas ke haluan saya sehingga merempuh lalu terbalik di atas beberapa buah kereta.
antara kereta yang terlibat termasuklah Myvi dan Honda.
sebuah bas yang lain juga terbabas.
saya kurang pasti jumlah sebenar kereta yang terlibat.
namun, terdapat sejumlah mangsa yang mati di tempat kejadian.
mangsa yang cedera parah dibawa ke hospital berhampiran.
kesesakan berlaku di kedua-dua arah.

setelah 3 jam tersangkut,
saya akhirnya berjaya melepasi tempat kejadian.
alhamdulillah.
ada hikmah nya bila saya terlewat bertolak dari rumah.
kepada Mu aku bersyukur.
takziah kepada keluarga yang terlibat dalam kemalangan tersebut.

MAAF,SAYA SEORANG YANG TIDAK KUAT SEMANGAT.
TIADA GAMBAR KEJADIAN YANG SAYA RAKAM.

Sunday, October 10, 2010

kembali ke sekolah.

10.10.2010
tarikh di atas cantik.
tapi lagi cantik kalau
20.10.2010 kan?
haha.berangan la nak nikah tarikh tuh.
belajar pun tak habis lagi.
okay.berhenti berangan.
kejap lagi dah kena balik ke melaka.
tempat menimba ilmu.
yeah.
siapkan mental dan emosi untuk siapkan assignment yang tertunggak
dan bersedia untuk test 2 yang bakal menjelma.
belum masuk final lagi?
haish.
nasib nasib.