Sunday, December 12, 2010

ikan laga atau ikan guppy pengganti boyfriend?

hai semua!
lama gila kan saya takde entry baru?
bukan lahh busy. im doing nothing until i have no story to share with you guys.
what a boring holiday without money.
dah nak habis semester break baru lah nak terpacak iklan part time.
haishhh. rugi tau!


anyway,
my love dah nak konvo nanti. 

insya Allah.
dia akan konvo pada 18 Disember 2010
Diploma in Marine Engineering, di Akademi Laut Malaysia.
means what? he's going to start working next year.
ohh. saya akan ditinggalkan lagi buat jangka waktu yang panjang.
bila dia naik kapal, susah nak berkomunikasi lah kan?

jadi.
ini antara sebab nya. saya nak bela ikan!
ikan apa?
saya masih berfikir
nak bela ikan emas ke, ikan laga ke, atau ikan guppy?
ada sesiapa boleh cerita sikit?
saya pilih 3 ikan ni sebab senang nak jaga. 
tak perlu pump dan boleh simpan dalam balang je.



maklum lahh. baru nak belajar kan.
sekurang-kurang nya saya ada ikan untuk dipelihara,
tadelah otak ni asek nak pikir pasal dia je kan?
huhuhu. ada tanggungjawab lain. nak jaga ikan bukan senang tau.
so, what do you think guys?


6 comments:

- koroe - said...

bela ikan jerung yang kecik tu. dia pandai bersihkan tangki. hehe

ainraus said...

ikan jerung? wah. macam seram je bunyik nya.

izyani_azahari said...

ikan gapi lah senang. cantik pun cantik. :)

Ecah said...

ikan ade kaitan ngan air

air ade kaitan ngan laut

laut ade kaitan ngan kapal

kapal ade kaitan ngan sape..???

lagi mau bela?? hahaha...

ainraus said...

izy. hee:) thank you for the idea.

ecah. siapa suruh awak ingatkn saya begitu??????????hishh.

cik nana said...

eh xpe kn nk komen entry ni..dah lame kot. btw, incik beliau kite pun ex-alam. skrg naik kapal misc. waaa bleh share2 feeling ni. hikhik